Akcija dobrovoljnog davanja krvi u prokupačkim srednjim školama

0
Akcija dobrovoljnog davanja krvi; Foto: arhiva

Svi učenici prokupačkih srednjih škola, učenici četvrtog razreda moći će dobrovoljno da daju krv u petak 17. decembra i utorak 21. decembra u akciji koju organizuje Crveni krst u Prokuplju u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša.

Radi se o vanrednim akcijama kako bi se sakupile dovoljne količine jedinica krvi, jer su zalihe dragocene tečnosti potrebne na dnevnom nivou i kako bi se u Zavodu pripremili za predstojeće novogodišnje i božićne praznike kada se smanjuje broj dobrovoljnih davalaca.

U petak 17. decembra akcija dobrovoljnog davalaštva biće organizovana u Tehničkoj školi „15 maj“ i Medicinskoj školi „Dr Aleksa Savić“, a u utorak 21. decembra krv u humanitarne svrhe moći će da daju učenici prokupačke Gimnazije i Poljoprivredne škole „Radoš Jovanović -Selja“ – kažu u Crvenom krstu.

Iz Crvenog krsta ističu da je tokom ove godine u Prokuplju organizovano 27 redovnih akcija i do sada prikupljeno 945 jedinica krvi.

Inače, redovna planirana akcija dobrovoljnog davalaštva krvi za sve građane Prokuplja, a ujedno i poslednja ove godine, održaće se 27. decembra.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име