Aktivista SSP iz Žitorađe tvrdi da mu je potpredsednik Opštine pretio

0
Verbalni sukob u centru Žitorađe, aktivista SSP tvrdi da mu je prećeno smrću; Foto: M. M.

Zbog, kako tvrdi, verbalnih pretnji na ulici da će ga ubiti i silovati, Miloš Janaćković iz Žitorađe tvrdi da je prijavio policiji potpredsednika Opštine Sašu Cekića. U policiji kažu da su reagovali po prijavi i obavestili Osnovno tužlaštvo koje se izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti, dok Cekić nije odgovarao na pozive i poruke novinara.

U prokupačkoj policiji su potvrdili da je 11. januara policija u Žitorađi reagovala po prijavi da je 37-godišnji muškarac kolima krenuo ka 31-godišnjem sugrađaninu koji je tada prelazio ulicu.

37-godišnjak je potom izašao iz automobila, vređao ga i pretio. Policija je obavestila nadležno tužilaštvo o ovom slučaju, koje se izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti, a od strane policije u Žitorađi izvršeno je upozorenje 37-godišnjem muškarcu iz ovog mesta – kažu u policiji.

Miloš Janaćković, aktivista Stranke slobode i pravde, tvrdi da se radi o politički motivisanom verbalnom napadu pre 3 dana, nakon što je Cekić, inače član vladajuće Strpske napredne stranke, najpre kolima krenuo ka njemu, a onda izašao i počeo da ga vređa.

Krenuo sam od kuće ka centru i već sam bio na ulici kada je Cekić naišao kolima. Ne znam da li je hteo da prođe ili da me udari kolima, ali je nakon toga izašao iz automobila i počeo da preti i da me vređa. Psovao me i pretio da će me ubiti i silovati – tvrdi Janaćković.

Ističe da on nije reagovao na verbalne napade, već da je odmah otišao u policiju, gde je slučaj prijavio i dao izjavu.

Potpredsednik Opštine Žitorađe Saša Cekić nije odgovarao na pozive, ali ni na SMS poruku u kojoj se traži da pojasni čitav slučaj.

Sukob od 2019. godine

Janaćković smatra da je pozadina napada i netrpeljivost njega i Cekića sukob koji se desio u Kabinetu predsednika Opštine Ivana Stanojevića sredinom marta 2019. godine, kada je došlo do tuče između prvog čoveka Žitorađe i Milana Blagojevića kao organizatora protesta „1 od 5 miliona“ u tom gradu, a kome su prisustvovali Cekić na jednoj i Janaćković na drugoj strani.

Policija je nakon toga uhapsila trojicu Žitorađana, među kojima je bio i Janaćković zbog sumnje da su oni napali predsednika.

Miloš Janaćković u sivoj majici sa desne strane, ispred prokupačkog suda marta 2019. godine; Foto: M. M.

Usledili su protesti ispred prokupačkog suda da se oni brane sa slobode, pa je posle nekoliko dana nakon saslušanja njima ukinut pritvor.

Tada je, kako je pisalo u Rešenju prokupačkog Suda, osumnjičenima Milanu Blagojeviću, Milošu Janaćkoviću i Miljanu Saviću izrečena „mera zabrane, prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa svedocima“, među kojima je bio i sam predsednik Opštine Ivan Stanojević.

Ovaj slučaj je dobio i sudski epilog, ali još nije doneta bilo kakva presuda od strane prokupačkog Osnovnog suda, gde se vodi postupak.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име