Anketom na gradskom sajtu Prokupčani biraju izvođače za doček pravoslavne Nove godine

0

Ko će zabavljati Prokupčane na Trgu topličkih junaka 13. januara za doček pravoslavne Nove godine, znaće se nako sprovedene ankete na gradskom sajtu. Građani mogu da biraju između „Galije“, Alena Islamovića, Jelene Kostov i Elona Hendriksa i Danice Krstić i Elona Hendriksa.

Iz lokalne samouprave pozivaju građane da glasaju putem ankete koja je postavljena na gradskom sajtu Prokuplja, a gradonačelnik Milan Aranđelović ističe da će to biti skroman doček čija će organizacija, kako kaže, sa binom i ozvučenjem koštati oko million dinara.

Grad Prokuplje je po prvi put, otkad se u našem gradu obeležava doček srpske Nove godine na Trgu topličkih junaka, omogućio svojim sugrađanima da putem ankete izaberu izvođača koji će ih zabavljati 13. januara 2022. godine. Putem ankete Prokupčani mogu da glasaju za jedan od 4 predloga, do petka 10. decembra do 10 časova, kada će anketa biti zatvorena – rekao je Aranđelović.

Prvi čovek Prokuplja dodaje da će želje glasača biti ispoštovane, ali ostavlja mogućnost da dođe do eventualane izmene, ako izabrani izvođač odbije gostovanje zbog druge ponude.

U tom slučaju će prokupačku publiku 13. januara zabavljati drugi izvođač sa najviše glasova – dodaje gradonačelnik.

U Prokuplju se unazad dvadesetak i više godina ne obeležava doček Nove godine 31. decembra, već se slavlje i doček na Trgu obeležava 13 dana kasnije, kada se slavi pravoslavna Nova godina.

Inače, pešačku ulicu u centru Prokuplja tokom novogodišnjih i božićnih praznika krasiće novi ukrasi, zvezde padalice, prolazi u obliku srca, LED lančanici i druge dekoracije, a za nabavku male vrednosti za ovu novogodišnju rasvetu izdvojeno je oko million dinara iz gradskog budžeta.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име