Kako bi deci i mladima sa smetnjama u razvoju, kao i građanima pomogli u otklanjanju negativnih posledica pandemije virusa korona, prokupačko Udruženje obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti u svom dnevnom boravku „Sunce“ u selu Vodice realizovaće u naredna 4 meseca programa „Neurofeedback i biofeedback antistres program“. Program se realizuje uz pomoć Fondacije Ana i Vlade Divac u okviru projekta „Solidarnost pre svega“.

Prema rečima Dragoslava Petrovića, upravnika dnevnog boravka „Sunce“ rezultati realizacije programa će se ogledati u poboljšanju opšteg zdravstvenog stanja polaznika i smanjenju negativnih psihičkih posledica pandemije, čime će se povećati i njihovo opšte raspoloženje i zadovoljstvo životom.

Cilj programa je da pomogne članovima našeg udruženja i njihovim porodicama, kao i svim ostalim građanima koji imaju problema u suočavanju sa negativnim posledicama pandemije korone. Prilikom vežbe asistira terapeut koji kontroliše opremu, tako što dozira stimulanse za svako čulo, prilagođavajući ih individualnim potrebama svakog ponaosob. Osobe sa poremećajem integracije mogu da istraže i razviju svoje senzorne veštine, da se relaksiraju i oslobode napetosti – ističe Petrović.

Poziva i sve građane Prokuplja koji su zainteresovani za ovakav vid pomoći nakon preležane korone ili zbog stalnog stresa u situaciji pandemije korona virusa, da se jave Udruženju za konsultacije i eventualno uključivanje na tretmane.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *