yazilimweb tasarim
Home / DRUŠTVO / Bez struje desetine sela kuršumlijske opštine, uvedena vanredna situacija
Bez struje desetine sela kuršumlijske opštine, uvedena vanredna situacija

Bez struje desetine sela kuršumlijske opštine, uvedena vanredna situacija

Zbog problema sa strujom u više sela na teritoriji kuršumlijske opštine, a na predlog člana koji predstavlja EPS u Štabu za vanredne situacije, doneta je odluka o proglašenju vanredne situacije na teritoriji opštine Kuršumlija. Odluka je doneta na osnovu procene rizika i očekivanog daljeg razvoja situacije na teritoriji opštine, odnosno očekivanih većih vremenskih nepogoda i snežnih padavina u narednom periodu.

Kako se navodi u obrazloženju odluke, vanredna situacija se proglašava kako bi se sprovele određene mere zaštite i spasavanja stanovništva, u šta će biti uključene sve državne i lokalne institucije kao i javna preduzeća.

Usled velikih snežnih padavina koje su počele 9. januara, a koje su uzrokovale veliki teret na distributivnim vodovima srednjeg i niskog napona došlo je do kvarova na elektroenergetskim objektima na teritoriji opštine Kuršumlija i delimično na teritoriji Prokuplja – kaže se u obrazloženju odluke o proglašenju vanredne situacije u Kuršumliji.

U EPS-u kažu da su ekipe na terenu i da se radi na otklanjanju kvarova, ali nisu precizirali kada će uspostaviti normalno snabdevanje svih stanovnika od kojih su neki bez struje već četvrti dan.

Tokom jučerašnjeg popodneva prokrčen je put do sela Ivan Kula, kao i većine udaljenih planinskih sela kuršumlijske opštine duž administrativnog prelaza sa Kosovom i Metohijom. Meštani kažu da struje još nema i nemaju nikakvu informaciju kada će je dobiti.

Inače, zbog kiše koja je padala duže od 24 sata došlo je do izlivanja bujičnih potoka i plavljenja više kuća u selima žitorađske opštine, pa je i u ovoj topličkoj opštini tokom jučerašnjeg dana proglašena vanredna situacija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top