yazilimweb tasarim
Home / BLACE / Bivši predsednik Blaca nepravosnažno osuđen na 4 meseca zatvora, uslovno na godinu dana
Bivši predsednik Blaca nepravosnažno osuđen na 4 meseca zatvora, uslovno na godinu dana

Bivši predsednik Blaca nepravosnažno osuđen na 4 meseca zatvora, uslovno na godinu dana

Zbog nenamenskog korišćenja budžetskih sredstava, nepravosnažnom presudom Višeg suda u Nišu, bivši predsednik Opštine Blace Zoran Jozić osuđen je na 4 meseca zatvora, uslovno na godinu dana.

Prvostepena presuda je doneta u niškom Višem sudu, a kako nam je potvrđeno, predmet je po žalbi trenutno u Apelacionom sudu, gde najavljuju konačnu presudu za desetak dana.

Predmet je po žalbi primljen decembra 2020. godine i u narednom periodu može se očekivati konačna presuda. Ono što sada možemo potvrditi je da je prvostepena presuda osuđujuća – rekli su u niškom Apelacionom sudu.

Inače, kako saznajemo za krivično delo koje se Joziću stavlja na teret može biti osuđujuća kazna zatvora do jedne godine ili novčana kazna. Za šta je Jozić konkretno optužen, za sada nije poznato.

Jozić se prethodnih desetak godina aktivno bavi politikom i u jednom periodu je bio narodni poslanik Srpske napredne stranke u republičkom parlamentu, a posle aprilskih izbora 2016. obavljao je funkciju predsednika Opštine Blace do 2018. godine.

Nakon unutarstranačkih sukoba i posete čelnika SNS-a, Jozić najpre napušta stranku, a zatim i podnosi ostavku na mesto predsednika Opštine, a Opštinski odbor naprednjaka se raspušta i njime do danas upravlja povereništvo koje je postavljeno sa vrha stranke.

Zoran Jozić se u međuvremenu na poslednjim izborima “seli” u Socijalističku partiju Srbije i trenutno je predsednik opozicionog odborničkog kluba ove stranke koja ima 5 od ukupno 25 odbornika, koliko broji lokalni parlament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top