Bogat program i koncerti povodom Svetog Prokopija, gradske slave Prokuplja

0

Prokuplje će svečano obeležiti gradsku slavu Svetog Prokopija, a svečanosti će početi od 14. jula otvaranjem Likovne kolonije. Do 21. jula, uz bogat program, biće održana i 2 koncerta Leksington i Amadeus benda koji će, sa binom i ozvučenjem, ukupno građane koštati oko 1,6 miliona dinara. Tradicionalno će biti dodeljena i priznanja, a ove godine Plaketa Svetog Prokopija pripašće Sandri Nedeljković, zamenici direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije.

Svečanosti počinju u sredu, 14. jula od 10 sati otvaranjem Likovne kolonije „Boža Ilić“ na Belom Kamenu, a istoga dana od 18 sati u Spomen-sobi „Gvozdeni puk“ biće održana promocija knjige Stvaranje balkanskog saveza 1912.

Sledi niz kulturno-zabavnih manifestacija, likovnih radionica, tribina, promocija knjiga, a za ljubitelje klasične muzike u ponedeljak, 19. jula, u sali Doma kulture nastupiće operska pevačica Dragana Moles.

Početak crkvenog obeležavanja gradske slave predviđen je za utorak, 20. jula, dočekom vladike Arsenija ispred crkve u 17:30, a nakon večernje službe, u 19 sati od crkve će krenuti litija. Na dan slave, u sredu, 21. jula, vladika niški će od 8 sati služiti liturgiju.

Bina, ozvučenje, Leksington i Amadeus bend za 1,6 miliona dinara

Koncert Amadeus benda 20. jula od 22 sata i Leksington benda na dan slave 21. jula od 21 sat, kao i dvodnevno iznajmljivanje bine sa ozvučenjem koštaće građane Prokuplja preko 1, 6 miliona dinara.

Kriterijum za odabir je najmanja ponuđena cena, pa će tako Leksington bend po prvi put zabavljati Prokupčane na dan slave za 820.000 dinara, dok će veče pre toga Amadeus bend svirati za 400.000 dinara. Iznajmljivanje bine košta 450.000 dinara, a deo novca od 310.000 platiće nadležno Ministarstvo turizma, dok će se ostatak doplatiti iz gradskog budžeta – kažu u Organizacionom odboru slave.

Plaketa zamenici direktora Vladine Kancelarije za javna ulaganja

Uoči slave, u utorak od 20 sati u sali Doma kulture biće održana Prokopovdanska akademija na kojoj će biti uručena Plaketa i zahvalnice Svetog Prokopija.

Na predlog Topličkog upravnog okruga, ovogodišnji dobitnik Plakete Svetog Prokopija je Sandra Nedeljković, zamenica direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije.

Odlukom Organizacionog odbora, ovogodišnje zahvalnice dobiće Ansambl veterana Kulturno-umetničkog društva „Abrašević“, Miloš Manić, direktor kompanije „Leoni“ u Prokuplju i Milana Rakić, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име