yazilimweb tasarim
Home / KULTURA / Brojne nagrade na čitalačkom konkursu prokupačke Biblioteke
Brojne nagrade na čitalačkom konkursu prokupačke Biblioteke

Brojne nagrade na čitalačkom konkursu prokupačke Biblioteke

U konkurenciji 69 pristiglih dnevnika čitanja na literarnom konkursu Narodne biblioteke “Rade Drainac“ u Prokuplju “Knjiška skitanja kroz dnevnik čitanja”, nagrađeno je 26 osnovaca iz Srbije i Crne Gore podeljenih u 6 kategorija, 15 za najsadržajnije čitanje, 2 rada su nagrađena kao najkreativnija, 3 najzanimljivija, po 1 za najbolju formu i ilustraciju i 4 nagrade za najaktivnije grupe.

Članice žirija Jelena Babić i Ljiljana Sokolović ističu da je cilj konkursa koji je raspisan početkom februara ove godine želja da se podrži tradicionalno čitanje u doba visoke tehnologije i dominacije vizuelnih medija, da se učenici zainteresuju za lepu pisanu reč i ljubav prema knjizi, a da odabir najboljih nije bio lak jer su svi pristigli radovi bili kvalitetni.

Među najsadržajnijim radovima nagrađeno je 15 osnovaca iz Knjaževca, Beograda, Niša, Vranja, Bele Palanke, Paraćina, Bijelog Polja i drugih gradova u Srbiji i Crnoj Gori. Najkreativniji su radovi Nikolije Babić i Nade Kovačević iz prokupačke škole “Nikodije Stojanović Tatko”, najzanimljiviji radovi Jelene Đorđević, Lene Jovanović i Janje Živković iz OŠ “Ljupče Španac” iz Bačke Palanke, dok je Kosta Hil iz OŠ “Vuk Karadžić” u Beogradu dobio nagradu za najbolju ilustraciju – kaže Jelena Babić, član žirija.

Dodaje da je cilj ovog konkursa da se svaki trud mladih čitača i rad njihovih mentora nagradi ili pohvali, a nagrađeni će dobiti knjige, diplome i pohvale.

Rezultati konkursa su objavljeni uoči obeležavanja Svetskog dana knjige 23. aprila, a oganizatori najavljuju da će, osim nagrada, najuspešnije urađeni dnevnici biti deo prezentacije koja će naknadno biti objavljena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top