yazilimweb tasarim
Home / KULTURA / Četvrta nagrada za dokumentarac iz Prokuplja
Četvrta nagrada za dokumentarac iz Prokuplja

Četvrta nagrada za dokumentarac iz Prokuplja

Nakon međunarodnih priznanja krajem februara u Indiji za najbolji religijski film na “Tagore International Film Festivalu”, sredinom marta na World Film Carnivalu iz Singapura i specijalnog priznanj na Atinskom međunarodnom filmskom festivalu u Grčkoj, dokumentarni film “Pokojnik u pokušaju” okitio se specijalnim priznanjem na Screen Power Film Festivalu u Londonu.

Radi se o četvrtoj nagradi za ovaj film, koji je za samo par meseci postojanja prikazan na petnaest međunarodnih manifestacija.

Film nastavlja svoj put širom naše planete, a ujedno prenosi priču o velikoj svetinji koja se nalazi u Prokuplju, kao i zaštitniku našeg grada Svetom Prokopiju, čije mošti počivaju u njoj – ističe Žikica Jovanović, autor filma.

Inače, radi se o dokumentarcu u trajanju od 15-ak minuta koji govori o čoveku koji je postao invalid, a sebe je pronašao u veri i crkvi u svom gradu.

Prokupačka crkva je jedna od najstarijih svetinja u zemlji i specifična je po tome što u njoj počivaju mošti dvojice svetih ratnika Prokopija i Georgija, obojice stradalih zbog hrišćanske vere 303. godine.

Premijerno, planirano je da Prokupčani film pogledaju sredinom jula, tokom obeležavanja gradske slave Sveti Prokopije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top