yazilimweb tasarim
Home / DRUŠTVO / Dezinfikuju se javne površine u Prokuplju zbog povećanog broja zaraženih koronom
Dezinfikuju se javne površine u Prokuplju zbog povećanog broja zaraženih koronom

Dezinfikuju se javne površine u Prokuplju zbog povećanog broja zaraženih koronom

Radnici prokupačkog Javnog komunalnog preduzeća Hammeum počeli su dezinfekciju svih javnih površina u gradu, počev od prokupačke Bolnice, dok će narednih dana uraditi dezinfekciju prostora Doma zdravlja, Doma za smeštaj starih lica, pešačke zone. U ovom preduzeću kažu da će, zbog povećanog broja inficiranih koronom u Toplici, dezinfekcione ekipe butu biti non-stop na terenu.

Kako bi sprečili dalje širenje pandemije virusa korona, iz gradske vlasti u Prokuplju naložili su Hammeumu da pojača dezinfekciju javnog prostora natrijum hipohloritom, a na mestima gde je otežan prilaz kamionima koriste se traktori sa raspršivačem i kante za prskanje.

Zbog sve teže epidemiološke situacije, akcije dezinfekcije će se nadalje svakodnevno sprovoditi u svim delovima grada kako bi obezbedili maksimalnu bezbednost na mestima gde je najveća frekvencija stanovnika – rekao je Milan Aranđelović, gradonačelnik Prokuplja.

Prokupačko preduzeće Hammeum jedno je od retkih u Srbiji koje samo proizvodi natrijum hipohlorit (NaOCl), a na početku pandemije virusa korona među prvima se ponudilo da besplatno svakoga dana donira gradovima širom Srbije određenu količinu ovog dezinfekcionog sredstva koje dnevno proizvodi u količini od oko 1.000 litara.

Inače, prema poslednjim informacijama iz prokupačke Opšte bolnice, za prethodna 24 sata pregledana su 52 pacijenta sa simptomima respiratornih infekcija pod sumnjom ili pozitivnih na koronu.

U kovid objektima Bolnice, koja pored Prokuplja pokriva Blace, Kuršumliju i Žitorađu, hospitalizovano je 16 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Hospitalizovani pacijenti su sa bronhopneumonijom i srednje –teškom kliničkom slikom, na kiseoničkoj potpori trenutno je 9 pacijenata dok je jedan inficirani transportova na dalje lečenje u kruševačkoj kovid bolnici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top