Dimio se spoljni zid prokupačke Biblioteke, vatrogasci na vreme sprečili požar

0
Radnici Biblioteke osetili dim i na vreme alarmirali vatrogasce; foto: M. M.

Spoljni drveni zid Dečijeg odeljenja prokupačke Biblioteke kojim se zgrada graniči sa privatnim ulazom zapalio se iz za sada neutvrđenih razloga, ali su širenje vatre i ozbiljnu štetu sprečili prokupački vatrogasci brzom intervencijom.

Požar izbio sa spoljašnje strane na drvenom zidu Dečijeg odeljenja; Foto: M. M.

Iako se za sada ne zna šta je uzrok izbijanja dima i vatre, direktor Biblioteke Dragan Ognjanović kaže da na sreću nije pričinjena velika materijalna šteta jer su radnici na vreme osetili dim i odmah pozvali vatrogasce, pre nego što je vatra i počela da se širi.

Sreća u nesreći da se dim pojavio u toku radnog vremena i da su radnici na vreme pozvali vatrogasnu službu. Iako se za sada ne zna šta bi mogao da bude uzrok izbijanja vatre, ne verujem da je neko pokušao namerno da izazove požar, mislim da je neko nehotice bacio pikavac ili tako nešto, ali ništa ne mogu da tvrdim – kaže Ognjanović.

Inače, prostorije Biblioteke se godinama nalaze u podrumu suda u Prokuplju, gde uslovi za smeštaj i čuvanje knjiga ne zadovoljavaju ni osnovne potrebe ove ustanove koja nosi ime najpoznatijeg topličkog pesnika Rada Drainca.

Unazad 20-tak godina svaka vlast obećava da će početi sa rešenjem prostora za gradsku biblioteku – nakon kupovine zgrade Doma vojske bilo je reči da će se u delu tog prostora useliti ta ustanova, međutim, Grad je na kraju odustao od te zgrade i ustupio je privatniku, pa je i pitanje Biblioteke ostalo nerešeno do danas.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име