yazilimweb tasarim
Home / BLACE / Direktorka predškolske ustanove u Blacu podnela ostavku, tvrdi da je trpela opstrukcije i pritisak vlasti
Direktorka predškolske ustanove u Blacu podnela ostavku, tvrdi da je trpela opstrukcije i pritisak vlasti

Direktorka predškolske ustanove u Blacu podnela ostavku, tvrdi da je trpela opstrukcije i pritisak vlasti

Direktorka Predškolske ustanove “Prva radost” u Blacu Dobrila Stošić kaže da već 2 meseca predstavnici vlasti u Blacu opstruišu njen rad kako bi je naterali da podnese ostavku na polovini mandata, te da joj je pre početka sednice Upravnog odbora rečeno da ili to uradi sama ili će oni podneti predlog za razrešenje. Iz lokalne vlasti odbacuju njene navode.

Ostavku je na kraju i dala, a iako će funkciju obavljati do imenovanja novog direktora, Stošićeva kaže da je “kap koja je prelila čašu” bilo to što pre nekoliko dana nije mogla da oformi komisiju za prijem radnika na određeno, jer su navodno pod pritiskom gotovo svi radnici u kolektivu odbili da učestvuju u njenom radu, obrazlažući, kaže ona, da su im tako naložili iz lokalne samouprave.

Inspekcija je početkom godine naložila da radnike na određeno primamo preko konkursa. Mi to nismo ranije radili, ali sada je raspisan konkurs i 19. marta je komisija trebalo da otvori ponude. Međutim, to se nije desilo, jer nisam mogla da nađem 3 člana u kolektivu koji hoće, a one koje sam imenovala su rekli da su ih zvali određeni ljudi iz gradske vlasti i tražili od njih da ne učestvuju u radu komisije i ništa ne potpisuju – tvrdi direktorka.

Ona nije htela da iznese više detalja kako je i ko sve uticao i predlagao joj da podnese ostavku, ali je nakon što su imenovane radnice odbile da potpišu rešenje za člana komisije, napravila je službenu belešku koja je zavedena u arhivi PU “Naša radost” u kojoj, između ostalog, piše da je naišla na opstrukciju od strane zaposlenih, a da su radnice koje je predložila rekle da ne smeju da budu u komisiji jer su ih zvali telefonom iz lokalne samouprave i tražili da ne učestvuje u tome.

Sastanak komisije je zakazan za 19. mart u 17 sati, međutim od članova komisije pojavila se samo jedna članica, pa nije bilo kvoruma za rad i nije moglo da se odlučuje o konkursu. Nakon toga sam pozvala ostale članice da pitam za razlog nedolaska i rečeno mi je da je jednu članicu zvala pomoćnik predsednika opštine Blace Suzana Veljović i rekla da nikako ne prihvati da bude u komisiji, dok je druga članica rekla da je nju i njenog muža pozvao predsednik Skupštine opštine Blace Dejan Mijajlović i tražio od nje da ništa ne prihvata i ne potpisuje – kaže se između ostalog u službenoj belešci direktorke koju smo imali na uvid.

U lokalnoj samoupravi u Blacu prvi put čuju za probleme u PU “Naša radost”, negirajući da je bilo ko od funkcionera ili članova gradske vlasti vršio bilo kakav pritisak na direktorku Stošić.

Ne znam o čemu se radi, niti ja imam te ingerencije sve i da želim da utičem na bilo koga od zaposlenih u toj ustanovi. Smatram da su potpuno neosnovane optužbe i ne mogu ni da komentarišem jer sa tim nemam nikakve veze – kaže Suzana Veljović -pomoćnik predsednika opštine Blace.

Tvrdnje direktorke iz Opštine, osim pomoćnice predsednika, niko drugi nije želeo ni da potvrdi, ali ni da odbaci, iako direktorka u svom izveštaju navodi da ovo nije prvi put da nailazi na slične problem, jer su joj iz Opštine više puta poručivali da podnese ostavku.

Zbog cele situacije, kaže, odlučila je da, zbog ugleda kolektiva i dece, a kao neko ko radi od osnivanja ustanove i sa 37 godina radnog staža “samovoljno” napusti funkciju direktora na polovini svog mandata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top