Zbog sumnje da je tokom maja ove godine neovlašćeno prikazivao i davao podatke pojedinih radnika Osnovne škole „Stojan Novaković“ u Blaca, a koji su kasnije objavljivani na internet portalima i društvenim mrežama, pokrenut je disciplinski postupak protiv Branimira Lapčevića, nastavnika matematike. Iako Lapčević tvrdi da on to nije uradio i da za takve sumnje u školi nemaju nikakav dokaz, te da se radi o mobingu jer je postao član pokreta Dveri u ovoj opštini, direktorka škole Marija Ćurčić kaže da će već na sledećem ročištu potkrepiti svoje sumnje i dokazima.

Lapčević je već desetak godina zaposlen na neodređeno u ovoj školi i naglašava da je početak njegovih problema i nesuglasica počeo krajem 2020. godine kada kao član školskog odbora nije glasao za smenu tadašnje direktorke, a nastavljeni kada se od skora uključio u aktuelna politička dešavanja i postao član Dveri u Blacu.

Pritisci, pretnje na dnevnom nivou i mobing novog rukovodstva počinje nakon smene tadašnje direktorke Danijele Nikolić, odnosno dolaskom nove Marije Ćurčić. Kontrolisana su moja dokumenta, tražili da ponovo nosim lekarska uverenja, a iako radim već skoro 9 godina u matičnoj školi od septembra sam dobio aneks ugovora da časove držim u isturenom odeljenju u selu Barbatovac. Već sam svoja prava zatražio na sudu – priča Lapčević.

On negira da je zloupotrebljavao na bilo koji način podatke o zaposlenima u školi i da kao pedagog nikada nije dozvoljavao upliv politike na radnom mestu i u kolektivu.

Ja do skora nisam bio član ni jedne stranke, a za vreme dok se na čelu škole nalazila prethodna direktorka bio sam jedan od aktivnijih nosilaca rada škole i upućen u gotovo sve aktivnosti u vezi nastave. Podaci za koje direktorka sumnja da sam objavio su javni i svako ko ih je tražio mogao je da ih dobije – kaže Lapčević.

Sa druge strane direktorka Ćurčić tvrdi da je Lapčević zloupotrebio podatke zaposlenih i da za to ima dokaze, te da je pokrenut disciplinski postupak zbog toga, a da to nema veze sa njegovim političkim delovanjem ili bilo kakvim ličnim stvarima.

On je objavama na Fejsbuk stranicama i nekim portalima pokušavao da diskredituje rad škole koja važi za jednu od uglednijih u ovom kraju. Ja kao direktor moram da zaštitim kolektiv, videćemo koja će odluka biti doneta na kraju postupka koji je u toku – ističe Ćurčić.

Podseća i da je Lapčević bio njen protivkandidat za izbor direktora škole na kome je pobedila ubedljivom većinom glasova zaposlenih radnika sa 98 u odnosu na njegovih 12, te da je i to doprinelo njegovom nezadovoljstvu i aktivnostima koji nisu u interesu škole i kolektiva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *