Dobrašinovićev Pokret Uspravna Srbija deo novoformiranog patriotskog bloka

0
Dragan Dobrašinović, predsednik pokreta Uspravna Srbija

Pokret Uspravna Srbija koji predvodi Dragan Dobrašinović, predsednik Koalicije za nadzor javnih nabavki i dosadašnji direktor Topličkog centra za demokratiju i ljudska prava, potpisivanjem sporazuma o saradnji postao je deo novog okupljanja na političkoj sceni Srbije formiranjem patriotskog bloka “Novi ljudi za promenu sistema”.

Novoformirani patriotski blok izlazi na izbore na svim nivoima, a kako ističe Dobrašinović, stranke koje su pristupile će se zalagati za promenu političkog sistema u Srbiji, za porodične vrednosti, za domaći ekonomski interes, decentralizaciju i osnaživanje lokalnih samouprava.

Živimo u zemlji u kojoj su nam ugrožena osnovna ljudska prava i sloboda, u zemlji koju vode uzurpatori, u kojoj je politički život zatrovan, trzište razoreno monopolima i kartelima. Ovde najbolje od svega, uspeva korupcija, dok su čast i poštenje proterani iz politike. Okupljamo nove ljude koji će čitav sistem promeniti iz korena i u interesu građana Srbije – kaže Dobrašinović.


Boško Obradović predsednički kandidat patriotskog bloka

Blok će, kaže Dobrašinović, predložiti lidera Dveri Boška Obradovića kao kandidata na predstojećim izborima za predsednika Srbije.

Inače, sporazum o saradnji, pored Uspravne Srbije i Boška Obradovića, potpisali su još i Ljubomir Simić ispred Srpske monarhističke stranke “Srpska sloga”, Slobodan Samardžić ispred Državotvornog pokreta, predsednik Nove snage Srbija Nikola Malenčić, predsednik Pirotske nove snage Dimitrije Vidanović, predsednik Glasa naroda Dušan Mitić i predsednik Udruženja “Svi protiv Rio Tinta” Duško Kuzović.

Otvoreni poziv patriotski blok je uputio i drugim strankama i koalicijama sličnih uverenja da im se pridruže u narednom periodu.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име