yazilimweb tasarim
Home / KULTURA / Dualno obrazovanje i za visokoškolce, prokupački studenti studiraju uz rad
Dualno obrazovanje i za visokoškolce, prokupački studenti studiraju uz rad

Dualno obrazovanje i za visokoškolce, prokupački studenti studiraju uz rad

Od nove školske godine mogućnost sticanja znanja, veština i rad tokom školovanja u okviru dualnog visokoškolskog obrazovanja imaće studenti Akademije strukovnih studija Južna Srbija Odsek za poljoprivredno prehrambene studije u Prokuplju koja je potpisnik memorandum o sardanji sa 4 kompanije sa juga Srbije koje se bave poljoprivredno prehrambenom proizvodnjom, AD “Planinka” iz Kuršumlije, vinarije “Toplički vinogradi“ iz Prokuplja, kao i firme „Pekare Branković“ i mlekare „Milk House“ iz Niša. Budućim studentima dualnog modela studiranja biće na raspolaganju 2 studijska programa, voćarstvo i vinogradarstvo kao i prehrambena tehnologija.

Nadležni u prokupačkoj školi kažu da je Akademija južna Srbija pokazala najviši stepen odgovornosti i da se radi o novom inovativnom programu, te da su privrednici pokazali da veruju u dualni model obrazovanja i da će u budućnosti imati ugledne i odgovorne inženjere.

Akademija strukovnih studija Južna Srbija Odsek za poljoprivredno-prehrambene proizvode, sa smerovima voćarstvo i vinogradarstvo i prehrambena tehnologija prva je ušla u proces akreditacije dualnog visokoškolskog obrazovanja. Želimo da stvorimo i edukujemo modern i osposobljene kadrove i očekujemo veliko interesovanje studenata za ovakav vid studiranja – rečeno je tokom potpisivanja zajedničkog memoranduma o saradnji škole i privrednika.

Time će, kako je rečeno, sve ono što studenti nauče u učionici, amfiteatru i laboratoriji moći da primenjuju na konkretnom radnom okruženju, u kompanijama uz asistenciju i kontrolu mentora poslodavca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top