yazilimweb tasarim
Home / HRONIKA / Fizički sukob na zboru radnika prokupačke Turističko sportske organizacije
Fizički sukob na zboru radnika prokupačke Turističko sportske organizacije

Fizički sukob na zboru radnika prokupačke Turističko sportske organizacije

Pokušaj izbora 3 člana Upravnog i jednog Nadzornog odbora iz redova zaposlenih u Turističko sportskoj organizaciji u Prokuplju završio se verbalnim, a zatim i fizičkim sukobom kada je jedan od članova komisije udario zaposlenog radnika Vanju Stojanovića, koji je inače i predsednik reprezentativnog Nezavisnog sinikata ove firme. I dok je Stojanović tokom noći zatražio pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja i dobio uput za specijalistički pregled zbog “zujanja u predelu desnog uha”, član komisije Dejan Stojanović kaže da se ne seća da li je oštećenog udario ili samo odgurnuo i tvrdi da je to bila mahinalna reakcija.

U policiji su nezvanično potvrdili da su upoznati sa pomenutim incidentom i da su uzeli izjave aktera i svedoka koji su prisustvovali tom događaju, ali se nisu oglasili zvaničnom izjavom.

Zbor radnika na kome je je prisustvovalo 47 od 70-ak radnika počeo je izborom članova komisije ali je ubrzo prekinut nakon incidenta, jer je Vanja Stojanović zahtevao da se pre samog izbora i glasanja diskutuje o kandidatima koji su unapred predloženi za članove Upravnog i Nadzornog odbora.

Već je bio spisak pripremljenih kandidata iz redova zaposlenih koji su trebali samo da i formalno budu izglasani bez ikakve diskusije. Ja sam se usprotivio takvom načinu izbora jer se biraju ljudi koji će predstavljati firmu i interes radnika, a ne poslušnici koji će slušati naređenja predstavnika gradske vlasti. Očigledno je da je takav moj zahtev unervozio one koji su hteli da se sve završi kako su planirali, a epilog toga je da sam udaren u predelu desnog uha zbog čega i danas, 24 sata nakon toga osećam posledice i ne čujem dobro, a upućen sam na specijalistički pregled – kaže Vanja Stojanović.

Dodaje da je incidenu predhodila njegova verbalna diskusija i zahtev da se otvori rasprava o predloženim kandidatima, a što Dejan Stojanović kao jedan od članova komisije nije dozvolio.

Jesam prišao komisiji u želji da mi dopuste da kažem šta imam pre glasanja i tom prilikom rekao „ko si ti da meni zabraniš da diskutujem“, ali ni na koji način nisam tražio niti izazvao fizički sukob. Na moje pitanje, dobio sam udarac u predelu desnog uha, nakon čega sam pozvao policiju – ističe Stojanović.

Da je pozvao policiju tvrdi i Dejan Stojanović, ali on kaže da je njegova reakcija bila mahinalna te da se ne seća da li je udario svog prezimenjaka  ili ga je samo odgurnuo.

Kada je on prišao delu prostorije gde sam sedeo kao član komisije, udario je šakom o sto i počeo da viče, a ja sam se uplašio i u tom trenutku možda sam zamahnuo rukom. Ne mogu da tvrdim da sam ga udario, to će reći prisutni svedoci. Očigledno je da je on došao sa namerom da napravi incident i da opstruiše izbor novih članova čije bi mandate trebalo da verifikuje Skupština Prokuplja na prvoj narednoj sednici – kaže Stojanović.

Inače, ovo je drugi napad na Vanju Stojanovića u poslednje dve godine, nakon što je krajem 2018. godine ubrzo posle podnete krivične prijave protiv tadašnjeg direktora Bratislava Lukića pretučen na obeležavanju godišnjice firme.

Stojanović je tada tvrdio da su ga tukli upravo direktor i nekoliko kolega, a epilog tog slučaja je i dalje u prokupačkom tužilaštvu koje još uvek odlučuje ima li elemenata da su učesnici počinili krivično delo za koje se sumnjiče, nasilničko ponašanje u grupi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top