Gimnazijalke iz Toplice nagrađene na konkursu Filozofskog fakulteta u Nišu

0
Učenica prokupačke Gimnazije osvojila drugu nagradu; Foto: M. M.

Maturantkinja prokupačke Gimnazije Kristina Gagić osvojila je drugo mesto na nagradnom konkursu za esej na temu „Na raskršću između tradicionalne i savremene nastave“, koji je organizovao Departman za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Nišu. Prvo mesto za najbolji esej dobio je učenik Đorđe Petrović iz Gimnazije u Кruševcu, a treća nagrada pripala je gimnazijalki Jeleni Jović iz Kuršumlije.

Kristina će kao nagradu za svoj uspeh biti oslobođena plaćanja troškova pripremne nastave, a dobiće knjige i brendirani materijal fakulteta koji želi da upiše.

Konkurs za učenike završnih razreda srednjih škola je organizovan u okviru Virtuelnih dana pedagogije.

Za konkurs sam saznala sasvim slučajno, preko društvenih mreža fakulteta. Pretpostavaljam da se na konkurs prijavio manji broj učesnika jer je rok za pisanje i slanje radova bio veoma kratak, trajao je nepunih 6 dana, dok je tema bila dosta zahtevna. Ipak, odlučila sam da pokušam i drago mi je što sam uspela da sebi makar malo olakšam upis na željeni fakultet- kaže Kristina Gagić, učenica četvrtog razreda Gimnazije u Prokuplju i dobitnica druge nagrade.

Kristina dodaje da joj je tema bila zanimljiva jer je imala potrebu da kao budući pedagog kaže da se pozicija čoveka koji je nekada imao „prozor u svet“ promenila i da su se svi mladi našli iza rešetaka digitalne tehnologije.

Fakulteti se prazne jer je internet premrežio svet, a od čoveka napravio biće savremenog doba kome je informacija – znanje, što je skroz pogrešno. U svetske muzeje i prestonice smo počeli da putujemo jednim klikom, izolovani jedni od drugih, onemogućeni da se krećemo, putujemo i družimo. Mislim da svim mojim vršnjacima nedostaje pravi život i da su prezasićeni virtuelnog druženja i učenja- dodaje Kristina.

Anonimno ocenjivanje pristiglih eseja realizovala je četvoročlana komisija u sastavu prof. dr Marina Matejević, prof. dr Bisera Jevtić, prof. dr Marija Jovanović i doc. dr Dragana Jovanović.

M. T.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име