yazilimweb tasarim
Home / KURŠUMLIJA / Govornica na sred državnog puta, bivši odbornik podneo izveštaj i pozvao na nove izbore
Govornica na sred državnog puta, bivši odbornik podneo izveštaj i pozvao na nove izbore

Govornica na sred državnog puta, bivši odbornik podneo izveštaj i pozvao na nove izbore

Petnaestak minuta pre isteka mandata u SO Kuršumlija Slavko Ilić odbornik Grupe građana u prethodne 4 godine, iskoristio je tako što se obratio javnosti na državnom putu Niš-Priština kod kuršumlijskog sela Kastrat i tako upoznao građane sa onim što je radio.

Ilić kaže da je primoran na ovakav potez jer tvrdi da nije moguće da se čuje njegov glas i glas opozicije Srpskoj naprednoj stranci na bilo kom mediju u Toplici, ali i čitavoj Srbiji.

On je iz Kuršumlije pozvao predsednika Srbije da raspiše nove izbore i poništi kako kaže ove koji su “falš”.

Pozivam opoziciju i građane čitave Srbije da se udruže i zatražimo nove izbore za 9 meseci, a da Vučiću damo rok od 30 dana da oslobodi sve medije. U suprotnom predlažem da se 6. oktobra građani Srbije okupe u Beogradu i da tu ostanemo dok ne podnese ostavku – rekao je Ilić.

Napominje da se kao odbornik u prethodnom sazivu borio koliko je mogao, da je predložio preko 1.000 dopuna dnevnog reda od kojih nijedna nije prihvaćena, preko 500 amandmana, na stotine puta se javljao po tačkama dnevnog reda, a nekoliko puta je bio isključivan sa skupštinskog zasedanja.

Dok se Ilić obraćao javnosti sa državnog puta, u zgradi SO Kuršumlija je u 10 sati počela konstitutivna sednica gde je ubedljivu većinu osvojila Srpska napredna stranka koja ima 17 od ukupno 25 odbornika.

Svoje predstavnike u gradskom parlamentu imaće i socijalisti sa 4 osvojena mandata, “Metla” sa 2, a Grupa građana “Spasimo Kuršumliju” i SRS imaće po jednog odbornika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top