yazilimweb tasarim
Home / DRUŠTVO / Iz drugog pokušaja izabrani članovi Upravnog i Nadzornog odbora prokupačke TSO
Iz drugog pokušaja izabrani članovi Upravnog i Nadzornog odbora prokupačke TSO

Iz drugog pokušaja izabrani članovi Upravnog i Nadzornog odbora prokupačke TSO

Zbor zaposlenih u Turističko sportskoj organizaciji u Prokuplju koji je prošle nedelje prekinut zbog fizičkog sukoba, iz drugog pokušaja održan je i izabrana su 3 člana Upravnog i jedan Nadzornog odbora iz redova zaposlenih čije će mandate verifikovati Skupština Prokuplja na jednoj od narednih sednica. Zbor je održan u prisustvu 34 od ukupno 65 zaposlenih, a bojkotovan je od strane Nezavisnog sindikata radnika čiji je predsednik Vanja Stojanović napadnut od strane jednog člana komisije nakon verbalne rasprave i same procedure glasanja tokom prvog pokušaja izbora.

Stojanović je nakon tog incidenta zatražio lekarsku pomoć u prokupačkom Domu zdravlja, odakle je upućen na specijalistički pregled zbog kako je rekao “zujanja u predelu desnog uha”, a policija se o ovom incident nije oglasila i pored činjenice da su uzeli izjave aktera i svedoka ovog incidenta.

Oni su tražili da im se pismeno obratimo za tražene informacije, ali do danas nije stigao nikakav odgovor o ovom slučaju, pa je nejasno da li je i protiv koga pokrenut bilo kakav postupak.

Stojanović koji najavljuje i privatnu tužbu protiv člana komisije koji ga je udario, kaže da je zbor održan na ivici kvoruma, da su članovi sindikata, ali i dobar broj zaposlenih bojkotovali ovakav način izbora svojih predstavnika, za koje tvrdi da su već ranije određeni po volji lokalne vlasti.

I na prošlom i na ovom zboru već je pripremljen spisak odabranih kandidata iz redova zaposlenih koji su trebali samo da i formalno budu izglasani bez ikakve diskusije. Ja sam se usprotivio takvom načinu izbora jer se biraju ljudi koji će predstavljati firmu i interes radnika, a ne poslušnici koji će slušati naređenja predstavnika gradske vlasti. Očigledno je da je takav moj zahtev unervozio one koji su hteli da se sve završi kako su planirali, a epilog toga je da sam udaren u predelu desnog uha zbog čega i danas osećam posledice – kaže Vanja Stojanović.

Nakon tog incidenta zbor je prekinut, a samo nekoliko dana posle zakazan je novi na kome su izabrani kandidati iz redova zaposlenih koji će u narednom period predstavljati firmu u Upravnom i Nadzornom odboru.

Član komisije Dejan Stojanović koji je navodno udario svog prezimenjaka kaže da se ne seća da li ga je udario ili samo odgurnuo i tvrdi da je to bila mahinalna reakcija.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top