yazilimweb tasarim
Home / DRUŠTVO / Izabran novi likvidacioni upravnik Sportskog centra u Prokuplju, deo radnika ipak ostaje do gašenja
Izabran novi likvidacioni upravnik Sportskog centra u Prokuplju, deo radnika ipak ostaje do gašenja

Izabran novi likvidacioni upravnik Sportskog centra u Prokuplju, deo radnika ipak ostaje do gašenja

Iako je po prvoj odluci trebalo da svi radnici Sportskog centra dobiju otkaz danom registracije odluke o likvidaciji, izmenom na današnjoj sednici Skupštine deo njih će ipak ostati da radi do konačnog gašenja centra. Nadležni pojašnjavaju da je odluka promenjena iz praktičnih razloga, jer tokom prelaska imovine Sportskog centra u vlasništvo Grada neko će morati da obavlja poslove u tim objektima poput sportske hale, bazena, odmarališta Beli Kamen, pa je odlučeno da neki ostanu do okončanja postupka.

Zbog specifičnosti posla u postupku likvidacije, dva meseca nakon imenovanja Živana Vladimirovića dotadašnjeg v.d. direktora Sportskog centra a zatim i likvidacionog upravnika, prokupačka Skupština je donela rešenje o njegovom razrešenju, pa će posao gašenja centra završiti novoizabrani likvidacioni upravnik preduzetnik iz Niša Bratislav Rajković, licencirani stečajni upravnik.

Kada će novi likvidacioni upravnik Rajković završiti čitav posao, koliko će od sadašnjih 67 zaposlenih otpustiti, a koliko zadržati do okončanja postupka, nije mogao da komentarise jer kaže da još nije zvanično obavešten o odluci prokupačke Skupštine.

Ja još uvek ne znam da sam izabran za likvidacionog upravnika pa ne mogu ništa ni da komentarišem. Kada dobijem zvaničnu odluku, moći ću nešto više da kažem i da odgovorim na vaša pitanja – prokomentarisao je Rajković.

Kako je ranije rekao Milan Aranđelović, gradonačelnik Prokuplja svi zaposleni bez obzira na radni staž dobiće linearno po 10 prosečnih plata u Srbiji, što je kako je on pojasnio trenutno oko 650.000 po radniku.

Međutim, kako u odluci o gašenju Sportskog centra ne stoji da li se isplaćuje 10 bruto ili neto plata, pojedini radnici ove ustanove najavljuju tužbe jer smatraju da im pripada mnogo više i traže bruto iznos prosečne plate, što je ukupno preko 800.000 po radniku.

Čekamo da vidimo koliko će nam isplatiti, iako je prošlo 2 meseca od odluke o gašenju još ni jedan radnik nije otpušten. Kako u odluci o zatvaranju naše ustanove ne stoji da li se isplaćuje bruto ili neto prosečnih plata, smatra se da je u pitanju bruto iznos, što je mnogo više od cifre kojom barata gradonačelnik – kaže jedan od radnika Sportskog centra.

Inače, sam postupak likvidacije po zakonu traje do 150 dana, ali nadležni u Prokuplju očekuje da se sve završi do Nove godine ili u prvoj polovini sledeće.


Zamenik gradonačelnika podneo ostavku pa izabran za većnika za poljoprivredu

Dosadašnji zamenik gradonačelnika Prokuplja Dejan Tonić na današnjoj sednici podneo je ostavku iz ličnih razloga, ali je odmah nakon toga izabran i za novog člana Gradskog veća koji će se baviti sektorom poljoprivrede.

Njegovu funkciju će obavljati dosadašnji odbornik iz redova Srpske napredne stranke Miroslav Antović sa završenim Geografskim fakultetom, a zanimljivo je da je i aktuelni gradonačelnik po zanimanju geografičar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top