yazilimweb tasarim
Home / MENI / Izabran novi-stari predsednik Opštine Žitorađe, novi mandat Ivanu Stanojeviću
Izabran novi-stari predsednik Opštine Žitorađe, novi mandat Ivanu Stanojeviću

Izabran novi-stari predsednik Opštine Žitorađe, novi mandat Ivanu Stanojeviću

Nakon što su prethodne nedelje verifikovani mandati 23 odbornika SO Žitorađa na konstitutivnoj sednici na kojoj je i izabrano skupštinsko rukovodstvo, lokalna vlast koju predvodi Srpska napredna stranka sa 21 odbornikom, ponovo je u novom mandatu za predsednika Opštine izabrala Ivana Stanojevića, koji je i do sada bio na toj funkciji.

Od ostalih izvršnih organa u opštini, za zamenika predsednika izabran je Saša Cekić, dok će članovi Opštinskog veća biti Vlada Ristić, Slađana Golubović, Vladica Stojanović, Dobrivoje Mitić, Srboljub Milenković, Bojan Nikolić i Ljubiša Mladenović, svi iz SNS, koja će u narednom četvorogodišnjem mandatu sama vršiti vlast u ovoj opštini.

Veliko poverenje građana koje smo zadobili nakon izbora 21. juna, samo je obaveza i odgovornost više, ali i potvrda da smo dobro radili u prethodnom periodu. Očekujem da sa svojim timom radimo još uspešnije i da pokušamo da poboljšamo kvalitet života naših sugrađana – rekao je Stanojević.

Naprednjaci su u Žitorađi osvojili apsolutnu većinu i uz 2 odbornika Socijalističke partije Srbije jedina su stranka koja je osvojila mandate u lokalnom parlamentu.

Ranije su sve skupštinske funkcionere izabrali iz svojih redova, pa će u novom četvorogodišnjem sazivu funkciju predsednika Skupštine obavljati Nebojša Stevanović, a za njegovog zamenika izabran je Srđan Ninić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top