yazilimweb tasarim
Home / EKONOMIJA / “Lidl” gradi objekat u Prokuplju, rok za završetak radova 18 meseci
“Lidl” gradi objekat u Prokuplju, rok za završetak radova 18 meseci

“Lidl” gradi objekat u Prokuplju, rok za završetak radova 18 meseci

Nakon što je na licitaciji nemački lanac supermarketa kupio 1,39 hektara zemljišta u Prokuplju za 87.481.000 dinara, danas je i zvanično potpisan ugovor o kupovini. Objekat će se graditi na ulazu u Prokuplje iz pravca Niša u blizini Poljoprivredne škole, a rok za završetak radova je 18 meseci.

Kako je rečeno, potpisivanje ovog ugovora je od velikog značaja za Grad Prokuplje i Toplicu jer se očekuje da će ova kompanije ponuditi širok asortiman brendiranih proizvoda po veoma povoljnim cenama.

Drago mi je što je jedan od lidera u Evropi naš partner i mislim da je to za sve nas veliki uspeh. “Lidl” je među prvima u nizu velikih investitora na prostoru Topličkog okruga i nagoveštaja celokupnog razvoja ovog kraja – rekao je Milan Aranđelović, gradonačelnik Prokuplja.

Kako stoji u ugovoru, Grad Prokuplje se obavezuje da zemljište privede nameni za potrebe kupca, odnosno da o svom trošku uradi komunalno opremanje i infrastrukturu.

Inače, reč je o lokaciji na ulazu u Prokuplje iz pravca Niša gde je u toku izgradnja zelene pijace koja je počela da se radi 2018. godine, a projekat vredan 1,1 milion evra se realizuje uz finansijsku pomoć Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top