yazilimweb tasarim
Home / BLACE / Toplički okrug raspisao literarni konkurs za osnovce povodom Vidovdanskog sabora
Toplički okrug raspisao literarni konkurs za osnovce povodom Vidovdanskog sabora

Toplički okrug raspisao literarni konkurs za osnovce povodom Vidovdanskog sabora

Povodom obeležavanja Svetopličkog vidovdanskog sabora u Kondželju 28. juna, Toplički upravni okrug raspisao je literarni konkurs za starije osnovce sa teritorije Prokuplja, Kuršumlije, Blaca i Žitorađe. Zainteresovani radove mogu poslati do 20. juna, a proglašenje najboljih je planirano u okviru programa obeležavanja Vidovdana.

O najboljim radovima na 5 zadatih tema: “Toplica moj zavičaj”, “Volim Toplicu, tu ostajem”, “Stazama kojim su hodali hrabri”, “Junaci gvozdenog puka” i “Osam vekova svetosavlja”, odlučivaće stručni žiri u okviru Organizacionog odbora sabora u Kondželju.

Sve prijave i predloge za dodelu priznanja mogu se poslati na adresu Topličkog upravnog okruga-za Organizacioni odbor za obeležavanje Svetopličkog vidovdanskog sabora 2021. godine, Tatkova br.2, 18400 Prokuplje.

Inače, u znak sećanja na Kosovski boj, pogibiju kneza Lazara i ostalih kosovskih junaka na Vidovdan, 28. juna u manastiru svetih arhangela Mihaila i Gavrila u Kondželju kod Prokuplja, u organizaciji Topličkog okruga, ove godine će se 19. put održati Svetoplički (Vidovdanski) sabor.

Tokom manifestacije dodeljuju se nagrade najzaslužnijim Topličanima koji su svojim stvaralaštvom i dostignućima u svim društvenim oblastima dali doprinos afirmaciji ovog dela juga Srbije, a prestižna vidovdanska priznanja koja dodeljuje Toplički upravni okrug nose imena slavnih kosovskih junaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top