yazilimweb tasarim
Home / MENI / Završen turnir u Prokuplju, najbolja teniserka iz Srbije i takmičar iz Slovačke
Završen turnir u Prokuplju, najbolja teniserka iz Srbije i takmičar iz Slovačke

Završen turnir u Prokuplju, najbolja teniserka iz Srbije i takmičar iz Slovačke

Srpska teniserka Dušica Popovska i teniser iz Slovačke Leon Sloboda, pobednici su ovogodišnjeg 14. po redu Međunarodnog teniskog turnira “Prokuplje open 2021” za dečake i devojčice do 12 godina, koji se ove nedelje organizovao na terenima Teniskog kluba Topličanin. Turnir se igrao u u okviru Tennis Europe Junior Tour, a teniseri su nastupali na 5 teniskih terena sa šljakom.

Direktor Teniskog kluba Topličanin i jedan od organizatora Žika Manić, kaže da se radi o veoma jakom turniru koji okupio sve talente teniskog sporta iz Srbije kao i zemalja Evrope.

Na turniru je nastupilo oko 60 takmičara iz celog sveta, najviše iz Evrope i to iz 12 zemalja među kojima su Rusija, Belorusija, Kazahstan, Francuska, Mađarska, Bugarska, Crna Gora, Makedonija i najviše iz Srbije, a među takmičarima se našla i jedna mlada teniserka iz Indije – rekao Manić.

Kako je naglasio radi se o veoma reprezentativnom turniru poznatom širom sveta na kome su ranije po prvi put nastupili sada vrsni svetski teniseri među kojima su Momir Kecmanović trenutno 50 na svetskoj rang listi i reprezentativke Srbije Ivana Jorović i Olga Danilović.

Manić dodaje da se po ovom turniru prepoznaje prokupački Teniski klub i očekuje da će neko od ovogodišnjih učesnika u budućnosti izrasti u vrhunskog tenisera, ali i da će se rado sećati nastupa u Prokuplju.

On je najavio krajem juna i početak prvog od 2 međunarodna ženska fjučers turnira čiji je nagradni fond na svakom po 15.000 dolara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top