yazilimweb tasarim
Home / MENI / Na kvalifikacijama za Prvenstvo Srbije prokupački karatisti osvojili 30 medalja
Na kvalifikacijama za Prvenstvo Srbije prokupački karatisti osvojili 30 medalja

Na kvalifikacijama za Prvenstvo Srbije prokupački karatisti osvojili 30 medalja

Na Prvenstvu užeg regiona karate federacije koje je održano u Jagodini, u konkurenciji 300 takmičara karatisti Karate kluba „Toplicanin“ osvojili su 30 medalja od kojih  12 zlatnih, 11 srebrnih i 7 bronzanih. Klub iz Prokuplja je predstavljao 21 takmičar, a u generalnom plasmanu u konkurenciji 22 kluba zauzeli su 2. mesto.

Karatisti KK „Topličanina“ su nastupali u 29 kategorija, 18 u katama, 8 u borbama i 3 kata tima, a takmičenje je bilo podeljeno na Kohai takmičenje za mlađe kategorije u katama i Prvenstvo za starije takmičare u katama i borbama.

Petru Milenković, Teodori Momčilović, Aleksi Mitrović, Anji Jakovljević Nenadu i Laziu ovo vatreno krštenje i prvo takmičarsko iskustvo donelo je medalje u svim kategorijama što predstavlja veliki uspeh Kluba jer je pokazatelj vrednog rada mladih karatista – kaže Dražan Cvjetković, trener KK „Topličanin“.

Karate kao borilačka i kao sportska veština akcenat stavlja na razvoj sposobnosti samokontrole, a njegov društveni karakter naročito je vidljiv u međuljudskim odnosima što se posebno ogleda u razvijanju prijateljstva, drugarstva i solidarnosti.

Karate volim jer je veština samoodbrane i osim rada na usavršavanju ručnih i nožnih tehnika koju učimo da primenimo, treneri nam pokazuju i kako da razvijamo samokontrolu i da uvek budemo smireni i stabilni što mi mnogo pomaže u školi i uopšte u nekim životnim situacijama zbog čega najviše i volim karate, a istovremeno stičem prijatelje širom Srbije sa kojima sam i danas u kontaktu- kaže Jovana Todorović, član Karate kluba Topličanin i učesnik ovog takmičenja.

Svi takmicari koji su se kvalifikovali na Prvenstvu regiona nastupiće krajem maja na drzavnom prvenstvu.

Među sudijama, pored Slađana Divca, Predraga Mitrovića, Aleksandra Lukovića, Bojane Lakićević i Dražana Cvjetkovića, prvo suđenje posle polaganja za Nacionalnu licencu imao je i Aleksandar Marković, nosilac crnog pojasa i dugogodišnji član Karate kluba Topličanin.

Inače, Karate klub Topličanin je 2021. godine navršio pola veka postojanja i rada a odloženi jubilej zbog pademije kovida biće obeležen izdavanjem prve klupske monografije.

M.T.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top