yazilimweb tasarim
Home / BLACE / Nadležne inspekcije redovno kontrolišu epidemiološke mere u Toplici, bez većih nepravilnosti
Nadležne inspekcije redovno kontrolišu epidemiološke mere u Toplici, bez većih nepravilnosti

Nadležne inspekcije redovno kontrolišu epidemiološke mere u Toplici, bez većih nepravilnosti

Od kraja oktobra 2020. godine do danas, timova sastavljenih od predstavnika sanitarne, tržišne, veterinarske, poreske, inspekcije rada i lokalnih komunalnih inspekcija koji su na nivou Topličkog okruga zaduženi za sprovođenje epidemioloških mera izvršili su ukupno 2824 kontrola u Toplici tokom kojih su utvrđena 23 prekršaja. Jedna od nepravilnosti se odnosi na nepostojanje dezobarijere, dok se u 22 slučaja nisu striktno primenjivale mere korišćenja lične zaštitne opreme zaposlenih.

Iako se radi o manjim nepravilnostima koje su inspekcijski timovi uočili na terenu, kontrola objekata na nivou Toplice se odvija na dnevnom nivou, a za samo desetak dana od početka marta urađeno je preko 100 nadzora.

Kako je epidemiološka situacija u Topličkom okrugu i dalje zabrinjavajuća jer se iz dana u dan povećava broj novoinficiranih koronom, narednih dana pojačaće se kontrole, a sve u skladu sa novim merama republičkog Kriznog štaba – kaže Zlatan Miljković načelnik Topličkog upravnog okruga.

On podseća da je još na početku pandemije i formiranja timova za kontrolu propisanih mera napravljen spisak rizičnih subjekata koji se kontrolišu pojačano, ali da se kontrola na dnevnom nivou vrši i na pijacama, sportskim i kulturnim događajima i ostalim manifestacijama koje su organizovane u prethodnom periodu.

Informacije koje stižu iz prokupačke Bolnice koja pored Prokuplja pokriva i opštine Blace, Kuršumliju i Žitorađe, kako tvrde u Okrugu nisu ohrabrujuće jer je na bolničkom lečenju trenutno hospitalizovano 53 pacijenta od kojih je kod 48 potvrđeno da su inficirani koronom, a za dva dana preminula su 3 pacijenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top