Nakon 20 dana ponovo se otvara objekat Predškolske ustanove u Kuršumliji

0

Posle nešto više od 20 dana od zatvaranja Predškolske ustanove „Sunce“ i objekta „Čarolija“ u Kuršumliji kada je otkriveno da su 3 vaspitačice pozitivne na korona virus, Opštinski štab za vanredne situacije naredio je ponovno otvaranje objekata „Čarolija“ i prijem upisane dece, koji će početi 3. avgusta.

Objekat „Čarolija“ će biti otvoren u skladu sa raspoloživim prostornim kapacitetima i brojem zaposlenih vaspitača zaposlenih sa najviše do 50% zakonom propisanih normativa.

Prilikom prijema upisane dece u objektu „Čarolija“ biće primenjivane sve higijensko-sanitarne mere koje su u ustanovi primenjivane i pre obustave redovnog rada. Roditelji su dužni da dostave potvrdu izabranog pedijatra, o zdravstvenom stanju deteta – kažu u Opštinskom veću Kuršumlije.

Naglašavaju da će u međuvremenu, narednih dana do otvaranja objekta biti izvršena potpuna dezinfekcija od strane ovlašćene institucije, odnosno Instituta za javno zdravlje Niš.

Roditelji ili staraoci, čija su deca upisana, a zbog epidemije virusa korone nemaju uslova da im deca trenutno budu smeštena u nekoj od predškolskih ustanova, oslobođeni su plaćanja do daljeg.

Inače, objekti „Čarolija“ i „Sunce“ u Kuršumliji zatvoreni su 8. jula, nakon što su od 4 osobe koje su testirane 2 dana ranije, 3 vaspitačice bile pozitivne.

M. T.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име