Nakon više od mesec dana, u Blacu ponovo ispravna voda sa gradskog vodovoda

0
Cisterna sa pijaćom vodom obilaziće delove grada

Posle nešto više od mesec dana, a nakon junskih poplava koje su oštetile i deo vodovodne mreže u Blacu kao i fabriku vode i vodosistem Pridvorica sa koga se ova opština snabdeva vodom za piće, Blačani sada mogu koristiti ispravnu vodu.

Predsednik opštine Milan Ćurčić kaže da je tokom poplava koje su zahvatile blački kraj prošlog meseca, načinjena ogromna šteta na infrastrukturi, ali i privatnim domaćinstvima, te da je oštećen i vodovod čija je popravka zahtevala određeni vremenski period, a pre svega čekali su se rezultati i potvrda o ispravnosti vode Instituta za javno zdravlje iz Niša.

Mi smo oštećeni deo vodosistema i fabrike vode relativno brzo sanirali, uspeli smo da u vodosistem pustimo tehničku vodu, ali je trebalo da prođe određeni period kako bi ta voda bila higijenski i bakteriološki ispravna i mogla da se koristi za piće. Sada je stigla i potvrda analize niškog Instituta, čime je ukinuta i ranija odluka Sanitarne inspekcije o zabrani njenog korišćenja – rekao je predsednik Ćurčić.

On podseća da je lokalna vlast uradila sve što je u njenoj moći da prevaziđe nastali problem i u prethodnom periodu građanima je svakog dana obezbeđena pijaća voda iz cisterni, te da su one pokrivale različite lokacije u gradu po ranije određenom rasporedu.

Procenjena šteta na teritoriji Blaca od poplava u junu je oko milion evra.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име