Naprednjaci sami formirali gradsku vlast u Prokuplju, socijalisti nakon 16 godina opozicija

0

Sa 48 glasova za, 1 protiv i 6 odbornika koji nisu glasali, izabran je novi gradonačelnik Prokuplja, donedavni načelnik Topličkog okruga Milan Aranđelović. Na današnjoj konstitutivnoj sednici verifikovani su mandati 55 odbornika, a sudeći po izboru funkcionera, Srpska napredna stranka je sa 41 od ukupno 55 odborničkih mesta odlučila da sama formira gradsku vlast.

Time je rešena jedina nedoumica koja je bila nakon poslednjih izbora, s obzirom da su naprednjaci osvojili apsolutnu većinu, pa će 6 odbornika SPS, nakon 16 godinana vlasti u kontinuitetu, verovatno sesti u opozicione klupe, gde će im praviti društvo 4 predstavnika Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije, 3 iz stranke Zavetnici i jedan odbornik Grupe građana “Pristojno Prokuplje” – Ujedinjena demokratska Srbija.

Iz redova naprednjaka za predsednika Skupštine izabran je Dejan Lazić koji je i do sada obavljao tu funkciju, kao i njegov pomoćnik Nikola Hadži Lazić.

Govoreći o svom planu i programu, novi gradonačelnik Aranđelović, koji je ranije podneo ostavku na mesto načelnika okruga, rekao je da je on sastavljen u 15 tačaka, da će sa svojim timom pokušati da realizuje sve planirano i da očekuje novine u radu gradskih službi kako bi bile pristupačnije za građane.

Gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović

U naredne 4 godine nastavićemo mnoge započete projekte, ali i započeti neke važne investicije kako bi Prokuplje i čitav kraj postali bolje mesto za život. U toku su radovi na završetku i rekonstrukciji Zdravstvenog centra, čija je ukupna vrednost oko 35 miliona evra, počećemo izgradnju Industrijske zone Hisar sa oko 120 miliona dinara, rekonstruiše se zgrada Gimnazije – ističe Aranđelović samo neke od poslova za koje tvrdi da će biti završeni u narednom periodu.

Napominje i da će u ovom mandatu sela u okolini Prokuplja, poput Gornje i Donje Stražave, Nove Božurne i Babinog Potoka dobiti vodovodnu mrežu, biće sanirano smetlište koje je na stotinak metara od centra Prokuplja, izmestiće se gradsko groblje, napraviti Tržnica.

Za zamenika gradonačelnika izabran je još jedan naprednjak Dejan Tonić, dok su od 9 članova Gradskog veća neki već bili na toj funkciji, poput Milice Erić, Vladice Mladenovića, Saše Stošića, Miloša Kostića i Žarka Koprivice.

Novi članovi Gradskog veća sui Milena Petrović, Nikola Koprivica (koji je do sada obavljao posao načelnika Gradske uprave), Katarina Veljović i Oliver Radošević, nekada istaknuti član i funkcioner SPS, sada član veća kao nestranačka ličnost.

Sednica je zbog epidemioloških mera održana u zgradi Doma kulture.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име