Vojnici uvežbavaju rukovanje eksplozivom u okolini Prokuplja

0
Policija

Zbog najavljene vežbe Vojske Srbije koja je planirana u ponedeljak 30. novembra od 10 do 15 sati, stanovništvu će biti zabranjeno kretanje u ataru prokupačkog sela Stražava, na mestu gde je planirana vežba. Takođe i nakon završetka vežbe upozoravaju se građani da mogu ostati neeksplodirana sredstva, pa se apeluje da ih ne diraju, da obeleže taj prostor, a zatim prijave policiji ili garnizonima vojske u Prokuplju i Kuršumliji.

Prostor vežbališta biće obeležen crvenim barjakom i obezbeđen stražarima, a na putevima koji vode u opasnu zonu biće postavljena tabla sa natpisom “ne idi dalje – mine”.

Vežbu na uređenom vežbalištu u selu Stražava bojnim minsko-eksplozivnim sredstvima izvodiće jedinice iz Kuršumlije.

Na vežbi će se izvoditi izrada i aktiviranje sporogorućeg upaljača i aktiviranje eksplozivnog punjenja sporogorućim upaljačem na uređenom vežbalištu. Tokom trajanja vežbe strogo je zabranjeno kretanje svim civilima i građanima u zabranjenoj zoni jer mogu biti izloženi životnoj opasnosti – upozoravaju iz Vojske Srbije.

Tokom trajanja vežbe, a poželjno je i nakon toga, u zoni ne sme da se nalaze stoka i druge životinje, poljoprivredne mašine, zaprežna vozila i druga prevozna sredstva.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име