yazilimweb tasarim
Home / BLACE / Od 22. juna počinje prvi deo “Drainčevih književnih susreta” u Prokuplju
Od 22. juna počinje prvi deo “Drainčevih književnih susreta” u Prokuplju

Od 22. juna počinje prvi deo “Drainčevih književnih susreta” u Prokuplju

Obilazak grobnog mesta Rada Drainca, organizacija tribine i književne večeri posvećene ovom najpoznatijem pesniku u Toplici, deo su ovogodišnjeg prvog dela manifestacije “Drainčevi književni susreti” koja se tradicionalno obeležava 52. godine. Savet Drainčevih susreta objavio je i konkurs za dodeljivanje “Drainčeve nagrade za poeziju” koja će biti uručena avgusta meseca, kada je planirano održavanje drugog dela manifestacije.

Za nagradu mogu da konkurišu zbirke pesama koje su objavljene 2020. godine na srpskom govornom području, a zainteresovani izdavači i autori treba da pošalju knjige u 3 primerka na adresu Narodne biblioteke “Rade Drainac”, XXI Srpske divizije bb, 18400 Prokuplje ili na mejl adresu: info@bibliotekaprokuplje.org.rs.

Dragan Ognjanović direktor prokupačke Biblioteke koja je zadužena za organizuje ove manifestacije, kaže da se radi o prestižnoj nagradi i da stručni žiri svake godine ima težak zadatak da izabere najboljeg pesnika na konkursu koji je ove godine otvoren do 21. jula.

Žiri je svake godine na slatkim mukama da odabere najbolju knjigu poezije u Srbiji. Očekujemo veliki broj zainteresovanih pesnika, ljubitelja pisane reči koji nastavljaju lik i delo Drainca. Što se tiče programa same manifestacije, on će biti raznovrstan i osim druženja pesnika imaćemo i deo za naše najmlađe koji će biti realizovan na jesen kada deca pođu u školu – rekao je Ognjanović.

On pojašnjava da će ovogodišnji program Drainčevih susreta početi u Beogradu 22. juna kada će ljubitelji poezije i poštovaoci lika i dela Drainca obići njegov grob, dok će se drugog i trećeg dana u Prokuplju održati tribina i književno veče “Smisao poezije danas” i “Nova srpska poezija-alternativna pesnička scena”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top