Od utorka drugi deo „Drainčevih književnih susreta“, pesnici u Prokuplju, Blacu i Kuršumliji

0

Polaganjem cveća na bistu Rada Drainca na brdu Hisar kod Prokuplja, a zatim i uručenje nagarde „Drainac“ koja je ove godine pripala književniku iz Trstenika Veroljubu Vukašinoviću za zbirku pesama Tilić, koju je prošle godine objavila „Pravoslavna reč“ iz Novog Sada, u utorak 24. avgusta počinje drugi deo „Drainčevih književnih susreta pesnika“ koji će trajati do 8. septembra.

Organizatori „Drainčevih susreta“ iz Narodne biblioteke “Rade Drainac” u tom period najavljuju brojne kulturne manifestacije, koje će se osim u Prokuplju održati i u Kuršumliji i Blacu.

Promocije knjiga, izložbe, čitanje poezije, muzičko scenski nastup, tribune, druženje pesnika sa učenicima osnovnih škola, samo su neki od događaja koji su planirani tokom trajanja Drainčevih susreta. Ova najznačajnija kulturna manifestacija u Toplici će tokom trajanja ugostiti na desetine penika sa juga ali i čitave Srbije – rekao je Dragan Ognjanović, direktor prokupačke Biblioteke.

Inače, ovogodišnje priznanje „Drainac“ se dodeljuje u okviru obelažavanja drugog dela 52. „Drainčevih književnih susreta“, nakon što je sredinom jula organizovan prvi deo susreta koji je trajao 3 dana a obeležen je muzičko-scenskim nastupima, tribinama i književnim večerima.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име