yazilimweb tasarim
Home / DRUŠTVO / Odluku hoće li đaci u školu donose roditelji i nastavnici
Odluku hoće li đaci u školu donose roditelji i nastavnici

Odluku hoće li đaci u školu donose roditelji i nastavnici

Iako je od strane nadležnih najavljeno da će početak školske godine za osnovce početi u školskim klupama, svaka škola će na osnovu svojih prostornih uslova, a posle izjašnjavanja roditelja i u dogovoru sa direktorom i nastavnicima odlučiti kako će realizovati nastavu. Škole su dužne da od 24. do 27. avgusta 2020. godine nadležnim školskim upravama daju svoj predlog da li će organizovati kombinovanu ili nastavu na daljinu.

Ipak, predloženi modeli nastave će opet zavisiti od epidemiološke situacije i biće podložni promenama.

Što se tiče rada u srednjim školama, ukoliko se škola opredeli za kombinovani model nastave, to će podrazumevati dolazak učenika od 1.do 4. razreda srednje škole svake druge nedelje, odnosno jedne nedelje učenici će dolaziti u školu na neposrednu nastavu, a sledeće nedelje časove će realizovati putem nastave na daljinu.

Smena učenika po razredima biće određena u zavisnosti od optimalnog broja učenika kako bi se sačuvalo zdravlje zaposlenih i đaka,dok će učenici biti ocenjivani za vreme nastave u školi.

Časovi će trajati po 30 minuta dok će se pauza između smena koristiti za čišćenje i dezinfekciju učionica i hodnika.

Preporuka je nadležnih da učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole idu u prepodnevnu smenu, a stariji osnovci od 14 sati.

Đaci od prvog do četvrtog razreda bi tako imali po četiri časa, između časova planirane petominutne odmore, a nakon drugog časa odmor od 15 minuta.

Ipak, roditelji će moći da se opredele tokom septembra da li će deca isključivo pratiti nastavu onlajn dok će za ocenjivanje biti obavezno da dođu u školu.

Prvi susret i upoznavanje učenika prvog razreda osnovne i srednje škole, kao i učenika petog razreda osnovne škole sa razrednim starešinama biće održan 31.08.2020. godine u prostorijama škole uz pridržavanje svih epidemioloških mera u zaštiti širenja virusa korone.

M.T.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top