yazilimweb tasarim
Home / BLACE / Održan Vidovdanski sabor u Kondželju kod Prokuplja
Održan Vidovdanski sabor u Kondželju kod Prokuplja

Održan Vidovdanski sabor u Kondželju kod Prokuplja

U znak sećanja na Kosovski boj i praznik Vidovdan, u manastiru Svetih arhangela Mihaila i Gavrila u Kondželju kod Prokuplja održan je19. put Svetoplički (Vidovdanski) sabor.

Nakon svečane liturgije, uz kulturno-umetnički program u porti manastira Svetih arhangela Mihaila i Gavrila zaslužnim pojedincima, ustanovama i preduzećima dodeljene su tradicionalne “Vidovdanske povelje“ koje nose imena slavnih kosovskih junaka.

Na predlog “Udruženja Topličana” iz Beograda, Povelja “Carica Milica” svečano je uručena Petri Spasojević, pijanistkinji iz Kuršumlije i osvajaču više od 30 nagrada na međunarodnim takmičenjima u klaviru, Povelja “Milan Toplica” Žikici Jovanoviću, filmskom reditelju i scenaristi iz Prokuplja, Povelja “Boško Jugović” Dejanu Andrijaševiću, diplomiranom inženjeru. Povelja “Jug Bogdan” pripala je Radetu Vučkoviću, kompozitoru, pesniku i kantautoru iz Kuršumlije, dok je Povelja “Car Lazar” uručena kovid ambulanti Doma zdravlja u Prokuplju, a Povelja “Ivan Kosančić” Goranu Todiću, privredniku iz Blaca- kažu organizatori Vidovdanskog sabora.

Povelje se dodeljuju zaslužnim pojedincima, organizacijama i udruženjima koji su svojim radom i zalaganjem doprineli afirmaciji i razvoju Topličkog kraja, po konkursu koji je ranije raspisao Toplički upravni okrug.

Organizatori Vidovdanskog sabora i ove godine su Toplički upravni okrug, manastir “Toplička Gračanica” u Kondželju i Udruženje Topličana u Beogradu i Nišu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top