yazilimweb tasarim
Home / EKONOMIJA / Opština Kuršumlija prodaje zemljište u Kuršumlijskoj Banji
Opština Kuršumlija prodaje zemljište u Kuršumlijskoj Banji

Opština Kuršumlija prodaje zemljište u Kuršumlijskoj Banji

Parcela površine 14,6 ari, kao i 13 parcela građevinskog zemljišta površine od po oko 2 ara u Kuršumlijskoj Banji ponuđene su na prodaju po početnoj ceni od 800 dinara po metru kvadratnom. Zemljište u vlasništvu kuršumlijske Opštine namenjeno je gradnji objakata za stanovanje, zanatske usluge, turizam i ugostiteljstvo, a rok za dostavljanje ponuda je 22. mart.

U oglasu za prodaju zemljišta stoji da je zabranjeno da se na njemu obavlja proizvodnja koja ugrožava životnu sredinu, te da nije opremljeno komunalnom infrastrukturom.

Otuđenje nepokretnosti iz javne svojine opštine Kuršumlija sprovešće se prikupljanjem pismenih ponuda, a prodaje se u viđenom stanju bez prava kupaca na naknadnu reklamaciju. Početna cena od 800 dinara po m2, što predstavlja procenjenu tržišnu vrednost predmetnih nepokretnosti koju je izvršila Poreska uprava u Prokuplju 1. februara 2021. godine – kaže se između ostalog u oglasu o prodaji zemljišta.

Navodi se da pravo učešća imaju sva fizička i pravna lica koja u roku od 30 dana od dana objavljivanja oglasa dostave potpune ponude i uplate depozit u iznosu od 30.000 za parcele od 2 ara, odnosno 120.000 dinara za parcelu od 14,6 ari.

Kriterijum za izbor najpovoljnijeg ponuđača je najviša ponuđena cena, a u slučaju da dva ili više ponuđača ponude cenu sa istim iznosom, najpovoljnijim ponuđačem će se smatrati onaj ponuđač čija je ponuda ranije zavedena na pisarnici Opštinske uprave opštine Kuršumlija.

Ponude se predaju na pisarnici Opštinske uprave ili putem pošte na adresu Opština Kuršumlija, uUlicaProleterskih brigada bb, 18430 Kuršumlija, u zatvorenoj koverti sa naznakom “Komisija za građevinsko zemljište-ponuda za otuđenje nepokretnosti iz javne svojine opštine Kuršumlija, kat.parcela KO Kuršumlijska banja”.

Inače, sredinom avgusta 2019. godine kuršumlijsko preduzeće Planinka u čijem vlasništvu su Prolom i Lukovska Banja, fabrika Prolom voda, kao i park prirode Đavolja varoš, postala je vlasnik kompleksa Žubor u Kuršumlijskoj Banji.

Jedna od najpoznatijih banja iz vremena bivše Jugoslavije plaćena je 1.415.836 evra, međutim početkom ove godine Savet za borbu proziv korupcije u svom izveštaju smatra između ostalog da je celokupan postupak prodaje nepokretnosti banjskog kompleksa Žubor u Kuršumlijskoj banji od strane RFPIO i Republičke Direkcije za imovinu Republike Srbije zasnovan na preduzimanju niza nedozvoljenih i koruptivnih radnji te da bi trebalo obustaviti započeti proces privatizacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top