Otkazan večerašnji koncert Alena Islamovića u Prokuplju

0
Bina se već postavlja, ali je koncert u poslednjem trenutku otkazan; Foto: M. M.

Koncert pevača Alena Islamovića koji je trebalo da se održi večeras od 22
sata u sklopu dočeka pravoslavne Nove godine, otkazan je odlukom lokalnog Kriznog štaba. Tako se Grad Pokuplje pridružio većini gradova u okruženju i otkazao masovnu manifestaciju koja bi, prema proceni nadležnih samo doprinela širenju omikron soja virusa korona.

Milan Aranđelović, gradonačelnik Prokuplja kaže da se radi o razumnoj odluci koja je pre svega u interesu zdravlja stanovništva, a planirani koncert će sačekati povoljniju zdravstvenu situaciju, najverovatnije tokom obeležavanja slavskih svečanosti i gradske slave Sveti Prokopije tokom jula meseca.

Nakon jutrošnjeg zasedanja Kriznog štaba na kome su sagledani svi rizici održavanja koncerta i masovnog okupljanja građana Prokuplja, ali i čitavog Topličkog okruga pa i juga Srbije, odlučili smo da ipak otkažemo doček. Smatramo da je ovo najrazumnja odluka u ovom trenutku i da je zdravlje Prokupčana važnije od bilo kakve zabave. Kontaktirali smo menadžera pevača i napravićemo aneks ugovora, tako da će naši sugrađani ipak uživati uz pesme ovog izvođača već sredinom godine, tokom slavskih svečanosti – prokomentarisao je Aranđelović odluku Štaba.

Tako je Prokuplje poput Niša i Leskovca u poslednjem trenutku ipak odustalo od obeležavanja „srpske“ Nove godine, iako je na gradskom Trgu topličkih junaka gde je večeras trebalo da nastupi Islamović već počela da se postavlja bina sa ozvučenjem, a za čitavu organizaciju iz gradskog budžeta izdvojeno je oko 1,3 miliona dinara.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име