yazilimweb tasarim
Home / KULTURA / Otvoren konkurs za “Lektirići ex ju fest” u Prokuplju
Otvoren konkurs za “Lektirići ex ju fest” u Prokuplju

Otvoren konkurs za “Lektirići ex ju fest” u Prokuplju

Sve zainteresovane pozorišne trupe iz Srbije i okruženja mogu do 1. septembra da se prijave za ovogodišnje učešće na “Lektirići ex ju festu” koje organizuje prokupačka Narodna biblioteka “rade Drainac”. Reč je o 9. po redu međunarodnom festivalu za decu i mlade.

Direktor Biblioteke Dragan Ognjanović kaže da se formular za prijavu može preuzeti na zvaničnom sajtu ove ustanove, a stručni žiri će pregledati sve pristigle ponude i odabrati najbolje koje će biti prikazane tokom održavanja samog festivala koji će po planu početi septembra meseca.

Zainteresovane pozorišne trupe mogu da se prijave da ponovo zajedno uživamo u svim predstavama za decu i omladinu. Naš festival prošle godine nije omela ni pandemija korona virusa, samo su se predstave igrale u školskim dvorištima, na otvorenom i nije ih bilo iz inostranstva. Pošto su “Lektirići” festival sa međunarodnim karakterom, nadamo se da ćemo ove godine ugostiti i pozorišne trupe iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore – kaže Ognjanović.

Kaže da će se prilikom selekcije predstava birati one koje prokupačka publika do sada nije videla, da će se voditi računa o svim elementima pozorišnog čina i kvalitetu kako bi publika uživala u ostvarenjima mladih umetnika, dok će stručni žiri na kraju izabrati najbolje predstave i dodeliti nagrade za najboljeg glumca, glumicu, svenografiju, kostim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top