yazilimweb tasarim
Home / DRUŠTVO / Počela sezona kupanja na bazenu u Žitorađi
Počela sezona kupanja na bazenu u Žitorađi

Počela sezona kupanja na bazenu u Žitorađi

Kupališni kompleks bazena koji je prošle godine zvanično otvoren u centru Žitorađe na mestu gde je do tada bio gradski stadion, počeo je sa radom u petak, 25. juna, a cena ulaznice biće na nivou prošlogodišnjih, dnevna karta za odrasle je 260 dinara, dok će za decu od 7 do 12 godina biti 180 dinara.

Kupači koji žele da provedu pola dana na bazenu platiće 180, odnosno deca 120 dinara. Nadležni ističu da je moguće kupiti i nedeljnu kartu po ceni od 1.300 za odrasle i 900 za decu, odnosno mesečnu kartu koja za odrasle iznosi 2.300 i decu 1.800, dok karta za celu sezonu iznosi 4.300 i 3.300 dinara koliko plaćaju mališani do 12 godina. Korišćenje ležaljki se naplaćuje 100 dinara.

Na bazenu su angažovani spasioci tokom celog dana koji pokrivaju čitav kompleks, a ono što je važno za naše posetioce je da će se raditi dnevna kontrola i analiza ispravnosti vode, dok će periodično uzorkovanje i kontrolu ispravnosti raditi Institut za javno zdravlje Niš. Posetioci su u obavezi da se pridržavaju epidemioloških mera – rekla je Aleksandra Stajković, vd direktorka Turističke organizacije Žitorađe u čijoj je nadležnosti i bazen.

Inače, gradski bazen u Žitorađi otvoren je 2. jula prošle godine, a izgrađen je na površini od preko 14.000 kvadrata, od čega je pod objektima oko 1.600 kvadrata. Celokupna investicija izgradnje ovog objekta koštala je 171, 5 miliona dinara i ovo je prvi bazen ovakve vrste ne samo u opštini Žitorađa, već i čitavom Topličkom okrugu.

Kapacitet bazena je oko 1.000 kupača i biće otvoren od 10 do 19 sati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top