yazilimweb tasarim
Home / KULTURA / Počinju 52. “Drainčevi književni susreti”
Počinju 52. “Drainčevi književni susreti”

Počinju 52. “Drainčevi književni susreti”

Polaganjem cveća i poetskim programom na Drainčevom grobu u Beogradu, pesnici iz Toplice i svih krajeva Srbije započeće obeležavanje prvog dela tradicionalne 52. manifestacije “Drainčevi susreti pesnika” u organizaciji prokupačke Biblioteke koja i nosi naziv po ovom najpoznatijem topličkom pesniku. Manifestacija traje 3 dana i obeležiće je muzičko-scenski nastupi, tribine i književne večeri, a nastavlja se krajem avgusta, takođe u Prokuplju.

Večeras od 17 sati će se, uz učešće dosadašnjih dobitnika Drainčeve nagrade, u prokupačkoj Biblioteci održati muzičko-scenski program na kome će biti predstavljeno izdavaštvo Biblioteke, kao i nove knjige topličkoh pisaca.

Za sutra smo planirali nastavak susreta od 18 sati, kada će se održati tribina “Smisao poezije danas”, a ovaj deo manifestacije se završava 24. juna uz muzičko-scenski program “Nova srpska poezija-alternativna pesnička scena”, kada je planirano gostovanje pesnika Milana B. Popovića, Dušana Arsenijevića, Miodraga Stošića i Srđana Živkovića – kaže direktor Biblioteke Dragan Ognjanović.

Pripremljen je, kaže, program koji će predstaviti sve generacije književnika koji danas stvaraju u našoj zemlji, a “Drainčevi susreti pesnika“ po završetku junskog programa, biće nastavljeni u avgustu, kada se tradicionalno dodeljuje i prestižna “Drainčeva nagrada”.

Savet “Drainčevih susreta” ranije je objavio i konkurs za dodeljivanje “Drainčeve nagrade” za poeziju za koju mogu da konkurišu zbirke pesama koje su objavljene 2020. godine na srpskom govornom području, a zainteresovani izdavači i autori treba da pošalju knjige u 3 primerka na adresu Narodne biblioteke “Rade Drainac”, XXI Srpske divizije bb, 18400 Prokuplje ili na mejl adresu info@bibliotekaprokuplje.org.rs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top