yazilimweb tasarim
Home / BLACE / Polovina korisnika Doma starih u Prokuplju revakcinisana, u Trbunju kod Blaca svi primili drugu dozu
Polovina korisnika Doma starih u Prokuplju revakcinisana, u Trbunju kod Blaca svi primili drugu dozu

Polovina korisnika Doma starih u Prokuplju revakcinisana, u Trbunju kod Blaca svi primili drugu dozu

Od 104 korisnika prokupačkog Doma starih, vakcinisano je njih 68, a 64 i revakcinisano, dok je u Domu za smeštaj lica ometenih u razvoju u selu Trbunje kod Blaca svih 77 korisnika vakcinisano, a 76 i revakcinisano. U nadležnom Ministarstvu kažu da su trenutno u Prokuplju po 1 korisnik i zaposleni pozitivni na koronu, dok u Trbunju nema inficiranih.

Iz Ministarstva naglašavaju da nemaju podatke o broju preminulih od korone u ovim ustanovama od početka pandemije.

Kada su u pitanju zaposleni, u Prokuplju je trenutno vakcinisan prvom dozom vakcine samo 1, dok je u Trbunju 9 radnika za sada vakcinisano i revakcinisano. Što se tiče organizovanja poseta, ustanove su na osnovu procene epidemiološke situacije u okruženju donosile odluku o njihovom organizovanju ili suspendovanju – kažu u Ministarstvu.

Inače, prokupački Dom starih je od početka pandemije uspešno odolevao masovnom oboljevanju korisnika od korona virusa, dok je u Trbunju na početku pandemije tokom aprila 2020. godine izbilo masovno zaražavanje kada su u jednom trenutku gotovo svi korisnici i zaposleni bili pozitivni, nakon nekoliko dana urađeno je novo testiranje koje je pokazalo da su negativni, ali su radnici i korisnici nakon toga bili izolovani u Domu na 15 dana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top