yazilimweb tasarim
Home / HRONIKA / Preminula starica iz Žitorađe koju je pretukao razbojnik zbog 3.000 dinara
Preminula starica iz Žitorađe koju je pretukao razbojnik zbog 3.000 dinara

Preminula starica iz Žitorađe koju je pretukao razbojnik zbog 3.000 dinara

Starica koju je pretukao mladić osumnjičen da je iz njene kuće ukrao 3.000 dinara premiunula je u Univerzitetskom kliničkom centru Niš, gde je nakon razbojništva smeštena i lečena od zadobijenih povreda. U prokupačkom Višem tužilaštvu kažu da je već urađena obdukcija čiji se rezultati očekuju narednih nekoliko dana, a od njih će zavisiti i krivično delo koje će se staviti na teret osumnjičenom 21-godišnjaku iz okoline Žitorađe koji je iste večeri nakon krađe i uhapšen i trenutno je u Okružnom zatvoru u Prokuplju gde mu je određen pritvor do 30 dana.

U Višem tužilaštvu pojašnjavaju da se on trenutno tereti za krivično delo razbojništvo, ali da ukoliko obdukcija utvrdi da je 84-godišnja starica preminula od zadobijenih povreda, optužnica će biti prekvalifikovana u krivično delo razbojništvo sa teškim telesnim povredama, ili teško ubistvo pri izvršenju krivičnog dela razbojništva.

Od rezultata obdukcije zavisiće i kvalifikacija dela i dalji postupak, ukoliko se potvrdi da je smrt nastala od posledica napada biće optužen za teško ubistvo za šta je zaprećena kazna zatvora 30 do 40 godina – saznajemo u Tužilaštvu.

Inače, razbojništvo se dogodilo 10. februara u porodičnoj kući 84-godišnje žene iz žitorađskog sela Rečica, a osumnjičeni je tokom krađe zadao više udaraca ženi i od nje oteo oko 3.000 dinara, a zatim pobegao.

Međutim, policija je iste večeri identifikovala i uhapsila razbojnika, a starica je zbog ozbilnosti povreda prebačena u UKC Niš na dalje lečenje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top