yazilimweb tasarim
Home / KULTURA / Prokupačka Tehnička škola raspisala konkurs za najbolji dizajn odevnih stvari
Prokupačka Tehnička škola raspisala konkurs za najbolji dizajn odevnih stvari

Prokupačka Tehnička škola raspisala konkurs za najbolji dizajn odevnih stvari

Kako bi podstakli učenike završnih razreda osnovnih škola da kroz crtanje i slikanje pokažu kreativnost i maštu za izradu odevnih predmete na način na koji oni doživljavaju savremene modne trendove, prokupačka Tehnička škola je raspisala likovni nagradni konkurs iz oblasti tekstilnog dizajna i savremenog odevanja.

Kažu da na ovaj način žele da motivišu što veći broj đaka i profesora likovne kulture da svojim idejama, kreacijama i maštom kroz radove prikažu viziju mode u sadašnjem i budućem vremenu.

Ovaj konkurs škola je raspisala u saradnji sa učenicima obrazovnog profila “Modelar odeće”, a učenici će svoje radove moći da šalju do kraja aprila meseca. Prema propozicijama konkursa izbor tema modnih kreacija je slobodan i svaki učenik može da pošalje najviše tri rada u različitim likovnim tehnikama – kažu u Tehničkoj školi u Prokuplju.

Naglašavaju da radovi moraju biti originalni i rađeni samostalno, da ne smeju biti ranije izlagani na drugim likovnim konkursima ili izložbama, a najbolji radovi osim što će biti nagrađeni postaće i deo školske kolekcije.

Sve bliže informacije o konkursu učenici i profesori likovne kulture mogu dobiti od nastavnice stručnih predmeta u Tehničkoj školi Gordane Vukajlović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top