yazilimweb tasarim
Home / KULTURA / Prokupački Dom kulture raspisao Đurđevdanski književni konkurs
Prokupački Dom kulture raspisao Đurđevdanski književni konkurs

Prokupački Dom kulture raspisao Đurđevdanski književni konkurs

Zainteresovani mladi književnici koji pošalju ciklus pesama, 5 priča ili 20 aforizama mogu učestvovati na tradicionalnom, 21. po redu Đurđevdanskom književnom konkursu koji su raspisali Književno društvo “Rade Drainac” i Književna omladina Prokuplje. Radovi učesnika mogu se poslati do 23. aprila.

Organizatori naglašavaju i da radovi moraju biti otkucani ćiriličnim pismom, a šalju se na mejl adresu domkulturepkprogrami@gmail.com.

U Domu kulture naglašavaju da pravo učešća imaju stvaraoci do 30 godina starosti, a da će stručni žiri izabrati 3 najbolja rada koja će biti nagrađena.

Ranijih godina su radovi stizali iz svih gradova Srbije, ali i iz gradova drugih država, pa ovaj književni konkurs, pored toga što ima dugu tradiciju, ima i međunarodni karakter – kažu u Domu kulture.

Osim nagrada, najbolji radovi na Đurđevdanskom književnom konkursu imaće svoju promociju i u časopisu “Tok” koji izlazi 2 puta godišnje i u njemu se nalaze tekstovi koji neguju i održavaju vrednosti književne i kulturne tradicije u Toplici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top