yazilimweb tasarim
Home / MENI / Prokupački srpskoligaš dobio novog predsednika
Prokupački srpskoligaš dobio novog predsednika

Prokupački srpskoligaš dobio novog predsednika

Nakon što je krajem prošle godine sada već bivši predsednik OFK Topličanin Srđan Milićević podneo neopozivu ostavku, na Izbornoj skupštini kluba za novog predsednika izabran je Nikola Stevanić. Stevanić je već viđen na tom mestu još početkom nove fudbalske sezone 2020/2021. kada je tokom većeg dela prvenstva nezvanično bio u klubu jer je bivši predsednik zbog finansijskih problema digao ruke od rukovođenja, a ostavku je podneo pisanim putem i nije se pojavio na Izbornoj skupštini koju je sam zakazao.

Ono što je karakteristično za ovu Skupštinu je da za razliku od gotovo svih prethodnih nije bilo političara i predstavnika gradske vlasti, a novoizabrani predsednik je jedan od organizatora i članova grupe “Navijači Topličanina”, koji kako tvrdi, želi da vrati klub na put uspeha i dobrih rezultata, ali i da pre svega izmiri zaostala dugovanja koja se mere u milionima dinara.

Imam podršku Grada i gradske vlasti, novac koji mi je obećan uz sredstva koja ćemo prikupiti od ljudi koji mogu i žele da pomognu ovaj klub, mislim da ćemo završiti uspešno ovu godinu. Prvenstvo počinje za mesec dana, već se trenira. U klubu su naši igrači, Prokupčani koji su i ponikli ovde. Uspeli smo da vratimo našu decu i smatram da ćemo ispuniti zacrtani cilj, a to je opstanak u Srpskoj ligi – rekao je Stevanić nakon izbora za prvog čoveka OFK Topličanina.

Iz dnevnog reda Skupštine izbačene su tačke u kojima je trebalo da se usvoji završni budžet i finansijski izveštaj bivšeg predsednika Topličanina, jer su pojedini članovi Skupštine imali dosta zamerki na rad Milićevića i traže da se ispita kako je trošen novac za vreme njegovog mandata, ali i da se time bave nadležni u prokupačkoj policiji i tužilaštvu.

Smatraju da je Milićević netransparentno i nenamenski trošio novac, sumnjaju da je deo para završio u privatnim džepovima i da su mnogi računi tokom pravdanja sredstava dobijenih po konkursu od Grada Prokuplja fiktivni i služili  za izvlačenje para.

Zato je do kraja meseca dogovorena nova sednica Skupštine Topličanina na kojoj će biti predstavljen finansijski izveštaj i završni račun za 2020. godinu, ali i na kojoj će biti reči o konkretnim sumnjama na rad i trošenje para od strane bivšeg predsednika Srđana Milićevića.

OFK Topličanin se takmiči u Srpskoj ligi Istok i nakon prvog dela prvenstva zauzima 17. mesto sa 16 osvojenih bodova iz 19 odigranih utakmica.

Drugi deo prvenstva se nastavlja 6. i 7. marta, a Prokupčani prvu utakmicu nastavka igraju kao gosti u Lebanu, gde ih čeka ekipa Radana koja je na početku prvenstva ubedljivo pobedila u Prokuplju rezultatom 1:6.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top