Zbog sumnje da su u decembru 2020. godine zaključili fiktivni ugovor o zajmu overen kod javnog beležnika, iako su znali da faktički nije izvršena primopredaja novca, već da je ugovor potreban kako bi se novac stečen kriminalom ubacio u legalne tokove, policija je uhapsila dvojicu Prokupčana.

Uhapšen je 27-godišnji N. J, odgovorno lice PD „Healt Gym 2021“ iz Prokuplja kao zajmoprimalac i 30-godišni P. Ž. kao zajmodavac koji se tereti da je pomagao u izvršenju krivičnog dela.

Kako navodi policija, N. J. sumnjiči da je 9.346.792 dinara pokušao da „opere“ ulažući ga u imovinu teretane „Healt Gym 2021“ osnovanu u aprilu ove godine, u nameri da prikrije i lažno prikaže nezakonito poreklo imovine.

Kako se sumnja, deo novca, 60.000 evra je uplatio na svoj štedni račun koristeći pomenuti fiktivni ugovor o zajmu kao dokaz o poreklu imovine – gotovog novca, nakon čega je kao odgovorno lice privrednog društva „Healt Gym 2021“ podigao kredit u iznosu od 60.000 evra, koristeći novac sa štednog računa kao garantni depozit – navode u policiji.

Dodaju da je osumnjičeni sa svog štednog računa, u više navrata, uplaćivao novac u „Healt Gym 2021“ u ukupnom iznosu od 2.292.520 dinara.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi N. J, kao i pretresom teretane, pronađeno je i privremeno oduzeto 1.140 evra, 100 švajcarskih franaka, četiri mobilna telefona, automobil „mercedes“, ručni sat „roleks“, kao i kompletna oprema.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i u tom roku će biti saslušani u niškom tužilaštvu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *