Prokupčani za 7 meseci prikupili 624 jedinica različitih krvnih grupa

0
????????????????????????????????????

U prvih 7 meseci ove godine Crveni krst u Prokuplju, u saradnji sa Zavodom za trensfuziju krvi iz Niša, organizovao je 16 akcija dobrovoljnog davanja krvi putem kojih je prikupljeno 624 jedinica različitih krvnih grupa. Dobrovoljnim akcijama se odazvalo ukupno 524 Prokupčana.

U ovim akcijama po prvi put dobrovoljno je dalo krv 65 muškaraca i 130 žena iz Prokuplja.

U periodu od januara do jula ove godine broj jedinica krvi je na nivou prošlogodišnjeg. Okolnosti nastale uvođenjem vanrednog stanja i pojava epidemije virusa korona nisu uticale na broj građana koji se odazvao našim akcijama koje se organizuju u skladu sa svim merama koje je donela Vlada Srbije i Krizni štab, a kako bi se obezbedila maksimalna zaštita dobrovoljnih davalaca, volontera i članova ekipe Zavoda za transfuziju krvi Niš – kažu u prokupačkom Crvenom krstu.

Ističu da su u dobrovoljnim akcijama veliku pomoć pružali i volonteri Crvenog krsta, a pomagali su i zaposleni u Domu kulture i Elektrodistribuciji.

U Crvenom krstu ističu da su i pored pandemije i provlema sa virusom korona, Prokupčanima pokazali veliku humanost dajući svoju krv kiako bi nekome spasili život.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име