yazilimweb tasarim
Home / MENI / Prokupčanka Stojanka Radojević vredno uči i sanja odbojkaške snove
Prokupčanka Stojanka Radojević vredno uči i sanja odbojkaške snove

Prokupčanka Stojanka Radojević vredno uči i sanja odbojkaške snove

Posle 10 godina bavljenja odbojkom, gimnazijalka Stojanka Radojević i dalje tvrdi da je to najlepši sport i možda jedna od najboljih stvari koje su ušle u njen život, iako je kao mala želela da trenira rukomet. Posle velikih napora, pobeda i poraza, ono što odlikuje ovog dugogodišnjeg člana Odbojkaškog kluba Topličanin je vedar duh, fer-plej i optimističan odnos prema životu.

Iako je ovu godinu zbog epidemije virusa korona obeležio mali broj treninga, utakmica, pa samim tim i pobeda, Stojanka Radojević se nada da će sledeća godina biti uspešnija od prethodne, ističući da svoju ljubav prema sportu duguje svojim trenerima Nemanji Markovicu i Bratislavu Djuricu. Bez međusobnog slaganja i poštovanja nema ni želje za pobedom, a veza među članovima tima se ne stiče preko noći, tvrdi ova mlada gimnazijalka.

Uz prvog trenera, Nemanju, razvila se ljubav prema odbojci, dok me je Bratislav učio da se borim timski, da na svakoj utakmici dajem svoj maksimum i ostavljam srce na terenu. Za svaku pobedu bitno je kao i u životu, da ekipa funkcioniše kao jedan, da se razumemo i u toku treninga, a ne samo za vreme utakmice kada se borimo sa protivničkom ekipom – ističe Radojevićeva.

Dodaje da je ekipni sport izabrala jer joj je važno da bude okružena ljudima koji na isti način gledaju na odbojku kao i ona.

Interesantno je to da nikada nisam planirala da se bavim odbojkom, kao mala želela sam da treniram rukomet, ali moje starije sestre su trenirale odbojku, mama je vec poznavala trenere i upisala me je bez mnogo pitanja. Vremenom sam je zavolela i shvatila sam da je to zaista pravi sport za mene – kaže Stojanka.

Iako bavljenje sportom traži velika odricanja, Stojanka kaže da ne žali zbog toga, jer ono što je za druge “samo jedna utakmica” za nju je zapravo nagrada po koju odlazi posle višenedeljnog truda.

Odbojka je sport kroz čiju igru stvaramo prijatelje i ucimo da postujemo ljude oko sebe. Mnogo puta sam se odrekla nedeljnih ruckova sa porodicom, rođendana i proslava radi pobede na utakmici koja me je čekala, ali uopste ne zalim zbog toga. Iza svakog truda krije se velika želja za uspehom – dodaje mlada i talentovana Prokupčanka.

Pobeda je za nju dokaz  da je dala svoj maksimum, da je odigrala svaku akciju kako treba, istovremeno ispitujući svoje mogućnosti koje rastu  svakim treningom i uloženim naporom.

Stojanka je odličan đak Gimnazije u Prokuplju, koja je po njenom mišljenju dosta teška jer zahteva puno vremena za učenje ipak, njoj je sport uvek bio na prvom mestu i planira da nastavi sa sportom i tokom studija koje će upisati po završetku Gimnazije. 

Kada je neko odlučan i organizovan nije teško uskladiti učenje i treniranje. Bitno je samo imati volju – tvrdi  Radojevićeva.

Od svih odigranih turnira i prijateljskih utakmica, Stojanka se seća utakmice sa odbojkaškim klubom “Vlasina” kada se odlučivalo da li će ući u drugu ligu.

Sam početak dana je bio napet, u toku utakmice pritisak navijača je bio veliki, ali kako ni podrška trenera nije izostala, pobedile smo i prošle u drugu ligu. Ta pobeda je ostala neprevaziđena po emocijama koje sam na njoj doživela. Bilo je i poraza, a jedan od težih je bio u Topličkom derbiju protiv Kuršumlije kada smo vodile 4 seta, a onda se sve preokrenulo i na kraju smo izgubile tu utakmicu – seća se Stojanka.

Trener Nemanja Marković ističe da je zbog starijih sestara koje su već bile oprobane kao dobre odbojkašice u klubu, Stojanka morala od početka da ulaže dodatne napore, ali da je uvek bila borbena i uporna.

Nikada nije odustajala, a pošto su u našem klubu trenirale njene starije sestre Anastasija, Andjela i Isidora, Stojanka je  morala dodatno da se dokazuje, njena istrajnost i energičnost je ono po čemu je upečatljiva – ističe trener Marković.

Zbog pandemije virusa korona mnogi nisu dolazili na treninge krajem 2020. godine tako da se dešavalo da na treninzima bude ponekad manje od 10 igrača na kojima su se odrađivali samo kondicioni treninzi.

Ipak, ova mlada odbojkašica, uvek nasmejana i vedra nada se da će sledeće godine biti mnogo više treninga, druženja ali i pobeda i savetuje svojim vršnjacima da vode zdrav život i razvijaju sportski odnos kako prema porazu tako i prema pobedi, jer je, kako tvrdi, sam sport dobar trening, odnosno priprema za najvažniju, životnu utakmicu u kojoj podjednako gube slabi kao i gordi.

“Tekst je nastao u okviru projekta “Info putokaz” koji je finansijski podržao Grad Prokuplje, sprovodeći javni poziv za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2020. godini.”
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

M.T.

One comment

  1. Divna Stojanka!! 💖

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top