yazilimweb tasarim
Home / EKONOMIJA / Prokuplje 2020. godine više trošilo nego što je zaradilo, deficit pokriven viškom iz prethodne godine
Prokuplje 2020. godine više trošilo nego što je zaradilo, deficit pokriven viškom iz prethodne godine

Prokuplje 2020. godine više trošilo nego što je zaradilo, deficit pokriven viškom iz prethodne godine

Sa negativom računicom i deficitom od prekom 139 miliona dinara Prokuplje je završilo budžetsku 2020. godinu, ali i pored toga, svi prisutni odbornicu na današnjoj 13. sednici Skupštine bez diskusije su jednoglasno usvojili završni račun za prethodnu godinu. Nadležni u gradu ističu da je izvršenje na strani prihoda 86,4% , a da su glavne stavke koje opterećuju budžet i doprinose negativnom računu na kraju godine plate zaposlenih, kapitalni projekti i subvencije JKP Hammeum-u.

Obrazlažući prihode i rashode na današnjoj sednici, Aleksandar Petrović, rukovodilac Odeljenja za privredu i finansije je istakao da se na strani prihoda u gradsku kasu prošle godine slilo preko 1,3 milijarde dinara, ali da su rashodi bili nešto veći od planiranih, preko 1,45 milijardi.

Budžet Prokuplja za 2020. je realizovan u okviru zakonskih okvira, deficit je manji od maksimalno propisanog, odnosno 30% budžeta. Grad Prokuplje će manjak pokriti neutrošenim, a ušteđenim sredstvima iz prethodnog perioda – pojasnio je Petrović.

Na današnjoj sednici usvojen je i rebalans budžeta za ovu godinu, pa je po novoj odluci skupštinske većine planirani budžet sada manji od ranije projektovanog za oko 70 miliona dinara i iznosi oko 1,9 milijardi dinara.

Rečeno je da su sredstva izmenjenog budžeta dodatno preraspodeljena, a kao razlog se navode 3 kapitalne investicije koje se trenutno rade u Prokuplju – izgradnja zelene pijace, industrijske zone i rekonstrukcija i adaptacija zgrade prokupačkog Doma zdravlja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top