yazilimweb tasarim
Home / DRUŠTVO / Protest taksista u Prokuplju, traže veći broj stajališta u centru i bolju kontrolu “divljih” taksista (VIDEO)
Protest taksista u Prokuplju, traže veći broj stajališta u centru i bolju kontrolu “divljih” taksista (VIDEO)

Protest taksista u Prokuplju, traže veći broj stajališta u centru i bolju kontrolu “divljih” taksista (VIDEO)

Oko 30-ak taksista koji imaju registrovana taksi udruženja u Prokuplju organizovali su protestnu vožnju ulicama grada kako bi ukazali na problem nedostatka taksi stajališta, ali i na rad velikog broja “divljih” taksista koji neprijavljeni prevoze putnike. Taksisiti kažu da je protestna vožnja organizovana nakon neuspešnih pokušaja i apela rukovodstvu Grada da im se problem reši, a ukoliko uskoro ne postignu dogovor, kažu, u narednom periodu radikalizovaće protest.

Predstavnici taksi udruženja traže da nadležne službe urede rad taksista i ističu da u Prokuplju ima oko 80 registrovanih taksi vozila, a da im je Saobraćajna inspekcija obezbedila samo 10 mesta u centru grada i 5 mesta kod Male pijace, što je, kažu, nedovoljno za obavljenje delatnosti za koju uredno mesečno plaćaju naknade.

Naši zahtevi su da se uklone nelegalni taksisti, ali i da nam se obezbede stajališta koja svakog meseca plaćamo 3.000 dinara po vozilu. Dobili smo ukupno 15 mesta, a imamo oko 80 taksi vozila u gradu, ne računajući divlje taksiste. Osim toga, parking u centru grada koji nam je dodeljen je potpuno nebezbedan, taksisti krše saobraćajne propise jer da bi se uključili u saobraćaj prelaze preko pune linije i saobraćajna policija nas kažnjava – kažu predstavnici taksista.

Naglašavaju da su prethodna 2 meseca više puta razgovarali sa predstavnicama Saobraćajne inspekcije i Gradske uprave, poslali im zahtev kako bi pronašli rešenje, ali sem obećanja, do danas ništa konkretno nije urađeno da se problem stvarno i reši.


Gradonačelnik: Nemoguće sve taksiste smestiti u centru

Gradonacelnik Prokuplja Milan Aranđelović kaže da je gradska vlast već izašla u susret taksistima i obezbedila im tih 10 mesta u samom centru grada, ali i bazne, kao i stanice na nekoliko lokacija u gradu, od Doma zdravlja, Bolnice do autobuske stanice.

U ovom trenutku je nemoguće svih 70, 80 taksi vozila smestiti u centru grada. Postoje i druga taksi mesta, ali oni insistiraju na centru, a to je neizvodljivo – kaže Aranđelović.

Što se tiče kontrole, gradonačelnik Prokuplja tvrdi da će već od utorka kontrola biti pojačana i da će se kontrolisati sva taksi vozila sa akcentom, kaže, na neprijavljene taksiste i radnike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top