yazilimweb tasarim
Home / DRUŠTVO / Roditelji zabrinuti za bezbednost đaka, direktor škole u Merošini tvrdi da će problem biti rešen
Roditelji zabrinuti za bezbednost đaka, direktor škole u Merošini tvrdi da će problem biti rešen

Roditelji zabrinuti za bezbednost đaka, direktor škole u Merošini tvrdi da će problem biti rešen

Iako u prethodnom periodu nije bilo obilnijih padavina, 15 učenika isturenog odeljenja Osnovne škole „Jastrebački partizani“ u selu Rožina u merošinskoj opštini prvi školski dan dočekala je vlaga, buđ i memla u učionici. I dok roditelji koji su nam se javili tvrde da su uslovi za nastavu loši, ali i da je ugrožena bezbednost dece u matičnoj školi kažu da će sve biti rešeno narednih dana, a da je problem prolongiran jer još uvek nije konstituisana opštinska vlast u Merošini.

Direktor škole Boban Radenković kaže da je obišao školu u selu Rožina, da je upoznat sa problemom i da će deo biti rešen već za vikend, a deo problema kada se za koji dan izabere lokalna vlast u Merošini.

Imam obećanje, sve smo dogovorili sa nadležnima u opštini, čim se izaberu krenuće radovi na sanaciji krova za koji treba izdvojiti nešto više novca i to škola ne može sama da finansira. Onaj manji deo problema, odnosno plafon i zid koji prokišnjava mi ćemo prekrečiti već tokom vikenda, zato molim roditelje za strpljenje i razumem ih – kaže direktor Radenković.

Dodaje da se radi o staroj školi u kojoj je prošle godine napravljen sanitarni čvor, tako da se oni kao matična škola trude da obezbede što bolje uslove za nastavu i boravak u školi svim đacima, kako onima u gradu tako i osnovcima u seoskim sredinama.

Ipak, meštani sela osim što ukazuju na vlagu i memlu koja se oseća u učionici, tvrde i da je bezbednost njihove dece ugrožena jer deo škole kako tvrde “tone” u zemlju.

Krov prokišnjava već godinama, više puta smo apelovali i bezuspešno slali zahteve nadležnima da se to reši. Ipak, roditelje više brine što jedna strana škole bukvalno tone u zemlju. Deca danas nisu ulazila u učionice, bio je sastanak u školskom dvorištu, ali će od sutra krenuti sa nastavom. Nadamo se da će se škola pre zime konačno popraviti i postati bezbedno mesto u kome borave naša deca – kaže zabrinuti roditelj.

Pored matične škole u Merošini koja raspolaže sa 6 klasičnih učionica, postoji još 5 osmorazrednih i 12 četvororazrednih izdvojenih odeljenja, a ukupan broj učenika koji pohađaju nastavu je oko 950 I to je jedina osnovna škola na teritoriji Merošine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top